U10 IP Ploeg van de maand maart

U10 IP

Beste VC-sympathisanten,

Met trots stellen we jullie de Ploeg van de Maand Maart voor: dat zijn dit keer de jongens van de U10 IP. Zij worden getraind door coach Kurt De Kinder, die wordt bijgestaan door afgevaardigde Bart Van Genechten.

Spelers en staf hebben zichzelf voorgesteld via de vraag-en-antwoord-fiches (inclusief foto’s) die een maand lang te bewonderen zijn in de kantine! Ze hangen toevallig naast de jonge talenten uit de eigen jeugd die dit seizoen met de eerste ploeg meetrainen (onze Ploeg van de Maand – Special Edition).

Trainer Kurt vertelt hieronder alvast iets meer over zijn team.

Het voetbalseizoen 2019-2020 bood veel uitdagingen voor de U10-formatie. Een groter veld, meer spelers op het terrein, enkele nieuwkomers bij het team en als klap op de vuurpijl… Lyra-Lierse vertegenwoordigen in de IP schaduwreeks. In het verleden haalden vriend en vijand de superlatieven boven over deze ‘gouden generatie’. Welke verwachtingen mochten we stellen als onze jongens een hoger niveau gingen voetballen? In welke mate konden ze die inlossen?

Op de eerste speeldag gierden de zenuwen dan ook door de keel, maar de City Pirates werden na een uurtje voetballes terug naar ’t Stad gestuurd. ‘Als het dat maar is’, hoorden we luidop denken. De daaropvolgende weken stonden we snel weer met de voeten op de grond. Stevige kleppers als Berchem en Cappellen gaven ons een flinke draai om de oren. De toon was gezet: tempo, pressing en – in sommige gevallen – duelkracht waren de sleutelwoorden. We wisten waar we moesten aan werken.

De volgende wedstrijden wisselden successen, gelijke spelen en nederlagen zich af, maar… Je zag het geleidelijk aan gebeuren. De veerkracht, het aanpassingsvermogen, de leergierigheid, het ‘oppikken’… Of heet dat talent? Posities kregen hun invulling, de organisatie kreeg vorm. De terugronde kon beginnen.

Tegen het superieur gewaande Berchem werd nu nipt verloren, maar de tegenstander wist dat hij door het oog van de naald was gekropen, was nederig én lovend. Cappellen had ‘zeer viriel spel’ nodig om ons van de overwinning te houden. Hoogstraten kwam tevergeefs met een versterkt team afgezakt. Het was duidelijk: VC was een speler op de markt geworden en er diende rekening mee gehouden worden.

Dit kwam ook Lyra-Lierse ter ore, dus werd een oefenwedstrijd georganiseerd. Daarin toonde VC zich heer en meester. In de terugronde kijken we uit naar alweer talloze uitdagingen en ongetwijfeld veel leermomenten voor de spelers.

De teamspirit op en naast het veld zijn van een uitzonderlijk niveau. Tel daarbij een geëngageerde en sterke vocale twaalfde man en dan kan een ploeg groeien. Dat hebben ze dit seizoen al flink getoond!