U10 Gew. Ploeg van de maand februari

Beste VC-sympathisanten,

met enige vertraging stellen we u de nieuwe Ploeg van de Maand voor.

In februari zijn dat de jongens van de gewestelijke U10-ploeg.

Zij worden gecoacht door de jonge, maar gedreven Leon Szalega (speler van de eerste ploeg), met Greet Aerts als supergemotiveerde afgevaardigde.

Spelers en staf hebben zichzelf voorgesteld via de vraag-en-antwoord-fiches (inclusief foto’s) die een maand lang te bewonderen zijn in de kantine!

Trainer Leon vertelt hier alvast hoe trots hij is op zijn team.

Leon: ‘Sinds Nieuwjaar hebben de jongens vier wedstrijden achter de rug. Drie daarvan hebben ze gewonnen. Dat maakt mij als trainer zeer blij. Niet alleen de overwinningen, maar ook de manier waarop.

De jongens spelen zeer goed voetbal en luisteren goed naar wat ik vraag, waardoor het makkelijker is om een positief resultaat te behalen.

De match die mij het meest is bijgebleven, is die tegen Nijlen. Dat was een zeer mooie wedstrijd met veel strijdkracht en inzet, wat wel voor wat stress zorgde. De jongens hebben het voortreffelijk gedaan, en als ik het me goed herinner, zijn we met 4-1 gewonnen. Nijlen speelde ook erg goed, want het is ook een zeer goede ploeg. Voor Nieuwjaar hadden we ook al twee keer tegen Nijlen gespeeld, en toen hadden we één keer gewonnen en één keer verloren. Maar nu staan we dus weer ‘op voorsprong’.

Wat de wedstrijd voor mij nog specialer en interessanter maakte, was dat de trainer van Nijlen ook keeperstrainer bij VC is. Na de wedstrijd kwam hij naar me toe om me te feliciteren met de winst en complimenten te geven voor onze jongens. Dat maakte me blij, want ik voelde me vereerd.’