’s Gravenwezel Schilde – VC Herentals 3 – 1

VC zakt verder weg na verlies in ‘s Gravenwezel.

VC Herentals verloor zondag een wedstrijd die het beter niet verloor. Roodwit blijft achter met een schamele 1 op 12 en ziet de concurentie stilaan wegsluipen.

Het begon nochtans niet slecht voor de bezoekers. Het eerste kwart van de wedstrijd speelde zich zowat af op de helft van de thuisploeg met een logische     0 – 1 als gevolg. VC met Van der Linden terug in de basis dicteerde vanaf de eerste minuut de wet. Almeteen kreeg een heel bedrijvige Convalle een kans maar werd afgevlagd wegens buitenspel. Enkele minuten later werd Gianni opnieuw vrijgespeeld. In een onduidelijke fase werd zijn voorzet in eigen doel gewerkt, maar Gianni kreeg het doelpunt toch achter zijn naam. 0- 1 en VC op rozen. Het leek het Convalle-festival te worden want enkele minuten later stond Gianni weer aan het kanon maar mikte nu over. En nog altijd binnen het openingskwartier glipte, wie anders dan…, door de buitenspelval maar werd toch teruggefloten. Het was al VC wat de klok sloeg. Minuut 17 weer een uitgesponnen aanval maar de thuisdoelman kon makkelijk oprapen voor Vlaeymans kon dreigen.  Minuut 22 : een afvallende bal kon nog net in hoekschop gewerkt worden. En vanaf toen vergaten de bezoekers te voetballen. Erger nog.  Een vrije trap, schuin voor doel vanop zo’n 25 meter, werd door niemand beroerd en verdween in doel. 1 – 1 De thuisploeg begon hierdoor meer in eigen kunnen te geloven en Brosens moest even later weer aan het werk. Maar ook Convalle zette Walsh nog eens aan het werk. Jens Dillen die een geblesseerde “Joske” was komen vervangen, snelde weg op links. Op zijn voorzet moest Walsh de bal lossen maar werd nog ontzet voor Adriaensen gevaarlijk kon worden. De volgende mogelijkheid was ook al voor de bezoekers. Maar de bal werd ook nu nog net voor de neus van Dillen ontzet. Op een voorzet moest een kopbal van Van der Linden van de lijn gewerkt worden. Op die hoekschop kopte Nico over. Een ver schot van een thuisspeler ging niet zo gek ver naast. Maar de laatste kans voor de pauze was ook nog voor de bezoekers maar Van der Linden werd in extremis afgeblokt. De score had bij de koffie, mits wat efficiëntie, 1 – 4 of 2- 5 kunnen zijn.

Na de rust ging het voor VC van kwaad naar erger. Want enkele minuten bezig kreeg eerst Van der Linden de bal tegen de arm aangeschoten. De vorige wedstrijden in gedachte kan je toch concluderen dat er geen gelijkvormigheid is bij de beslissingen van het scheidsrechterskorps wat deze materie betreft. Geen elfmeter, wel hoekschop. Die werd nog ontzet maar Colman trapte de afvallende bal naast de paal binnen en toch 2 – 1. VC moest nu wel volop aan de bak en ging in de 58e minuut scoren maar de hobbelde bal, voorbij Walsh, werd nog net voor de lijn gekeerd. Het spel van roodwit liep niet echt gestroomlijnd en met vaak veel balverlies. We zijn al een kwartier voor het einde wanneer Dillen onder vreemde omstandigheden in het strafschopgebied neerging. De scheids keek even naar zijn assistent, maar die leek al de hele tweede helft met andere dingen bezig. Enkele minuten voor affluiten kreeg Van der Linden een kopbal net niet gekadreerd. Ook Szalega knikte met het hoofd de bal net naast. De 3-1 van Belhadi in de 94e minuut was niet meer dan een formaliteit.

Het enige wat deze groep nodig heeft is een klinkende overwinning. Dan zou de trein wel eens vertrokken kunnen zijn. Maar met wedstrijden tegen Zoersel uit, Nijlen thuis en De Kempen uit lijkt ons dat geen sinecure. Maar eerst moet VC op Sint Janneke traditieclub en één van de favorieten RC Mechelen in de ogen kijken. Aanvang om 15:00.