Rochus Deurne – VC Herentals 0 – 4

VC telt Rochus Deurne uit na 45 minuten.

Dat tikkeltje geluk, efficiënt voetbal en dito inspiratie, hetgeen Herentals de laatste weken ontbeerde, was zondag op het veld van Rochus Deurne wel aanwezig. Na 45 minuten, bij een 0-4 stand, was de wedstrijd gespeeld.

De thuisploeg moest een hele rits afwezigen als excuus inroepen, maar dat kon de bezoekers niet beletten om er in te vliegen. Het zette meteen zijn stempel op de wedstrijd en Rochus moest achteruit. Amper 3 minuten ver, na een tweede mooie VC aanval, kon Vlaeymans terugleggen op De Swert en doelman De Ruysscher kon zich al omdraaien. De thuisploeg herstelde snel het evenwicht maar de bezoekers bleken vandaag dodelijk efficiënt. In de 19e minuut moest Vervoort een zwaar schot van Jacobs onschadelijk maken. Minuten later mocht De Ridder, aan de overzijde, een vrije schop trappen. Heel wat spelers gingen tegen de vlakte, maar de bal verdween een tweede keer achter De Ruysscher. Bellens kreeg het doelpunt achter zijn naam. De thuisploeg verzette hemel en aarde om de aansluitingstreffer te potten maar slaagde daar maar niet in. Het was integendeel VC dat, na een toch wel een mooie actie, Voorspoels kon bereiken. Davy legde terug op Vlaeymans en die nam een radeloze De Ruysscher een derde keer te grazen. 0 – 3 Toch gaf de thuisploeg zich nog niet gewonnen. Een thuisspeler wrong zich voorbij de herentalse defensie en ging dan neer, rand van de grote rechthoek. Maar de ref legde de bal op de stip. Dit was een uitgelezen moment voor Rochus om zich terug in de wedstrijd te knokken. Maar Vervoort, die kon terugblikken op een puike match,  stopte ook de elfmeter. Drie minuten later moest Deurne opnieuw een opdoffer incasseren, want een voorzet bereikte Vlaeymans en ook nu werkte Sam koelbloedig af. 0 – 4 en de boeken konden toe.

De tweede helft leek er aanvankelijk één teveel. VC ging zijn riante voorsprong consolideren. Rochus wou zijn eerredder. Al meteen moest Bruyninckx zijn doelman op de lijn ter hulp staan na een hoekschop. De thuisploeg probeerde Vervoort van alle kanten te bestoken, maar vele schoten kwamen niet of nauwelijks in de buurt van Simon. Met nog een kwartier te gaan mocht Voorspoels koppen, maar in de handen van De Ruysscher. De thuisploeg had zijn beste pijlen verschoten en met het einde in zicht werkte Bruyninckx zich voorbij zijn belager maar werd dan tegen de grond getrokken. Een schoolvoorbeeld van een strafschop maar ref Bergs keek waarschijnlijk even naar de lichtinstallatie, die even daarvoor was ontstoken. Het kon VC niet deren, de overwinning was al langer een feit.

Een zucht van verluchting bij de bezoekers. VC doet een gouden zaak en klimt op  naar plaats 8 en kan weer naar boven kijken. Hopelijk zet roodwit de tendens voort en worden er, voor nieuwjaar, nog wat punten aan het totaal toegevoegd. Te beginnen zondag thuis tegen Eendracht Zoersel in de laatste thuiswedstrijd voor VC in 2018.