KVC Lille – VC Herentals 2 – 0

© Event Photography Peter

Geen cadeau ’s  voor VC Herentals in burenduel tegen Lille.

De tribune in de nieuwe Poederleese accommodatie was aardig gevuld. Jammer genoeg met onder andere Herentalse geblesseerden en geschorsten. Zij moesten met niet minder dan 7 (zeven !) toekijken. Teveel voor gelijk welke provinciale ploeg. Zelfs in het betaald voetbal zitten de trainers en bestuur dan met de handen in het haar.

En het waren niet van de minsten want Wouters, Dams, Auwers, Vanlommel en Mariën geraakten niet speelklaar. Bellens en Convalle  waren geschorst. Het werd een quasi onmogelijke klus voor trainer Leysen om in het Heggedorp iets te rapen. Het begon nochtans niet slecht voor de bezoekers want de vinnige Thiels kon al onmiddellijk net niet  bij een voorzet. Gaandeweg nam de thuisploeg de wedstrijd in handen maar zonder gevaarlijk te zijn. Een enkele keer werd een schot hoog over het doel van Brosens getrapt. Even na het kwartier werd een diepe bal in het herentalse strafschopgebied gedropt. Een Lilse aanvaller zocht graag het contact met een herentalse verdediger. De ref, nog duidelijk in paas-modus, legde de bal met een grote strik errond, op de stip. Hermans nam het cadeau in dank aan. 1-0 De thuisploeg speelde nu helemaal vanuit een zetel. De herentalse youngsters bewogen hemel en aarde maar geraakten met moeite in de zone van de waarheid. Rond het half uur, belandde een thuisaanval bij een vrije speler aan de rand van de grote rechthoek. Zijn schot ging ver over. VC, met veel goeie wil, leek niet opgewassen tegen een meer uitgekookte thuisploeg. Met de rust in zicht toch nog even animo. Een thuisspeler mocht aanleggen. Brosens liet het schot voorbij waaien maar het leer likte de buitenkant van de paal.

Roodwit werd wat bijgesteld.  VC begon aan de tweede helft met onmiddellijk een schot van Hoefnagels in de handen van Van de Waeter. Enkele minuten later was Thiels iets te klein op een strakke voorzet. Een schot van Somers was niet krachtig genoeg en even later besloot Jules over. VC werd zowaar sterker. Toch moest Brosens in de 68e minuut zijn ploeg behoeden voor de doodssteek. Wat later deed Cedric dat nog eens over. Enkele minuten voor het einde viel het verdict. Vervoort werd afgezonderd en Brosens was een tweede keer geklopt. In de daarop volgende fase ging Hoefnagels zijn kans. Van de Waeter kon het schot niet klemmen. Dillen duwde de rebound naast. Meteen het laatste wapenfeit. Niet dat VC er veel mee opschoot maar het had de eerredder wel verdiend. Gelukkig besliste de “flauwe” penalty niet over de partij, maar het gaf de wedstrijd toch een andere dimensie.

Roodwit staat voorlaatste maar kreeg een laatste reddingslijn van Witgoor toegeworpen. Maar dan moet het zelf ook nog punten pakken in de laatste 2 wedstrijden. Zondag is er om 15:00 u. de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het veld van Arendonk.