KSK Weelde – VC Herentals 6 – 0

Ploegfoto 2021 10 17

Onmondig V.C. Herentals geen partij voor Weelde

Roodwit kon niet op de diensten van een vijftal titularissen rekenen en dan weet je al op voorhand hoe laat het is. Als dan uitgerekend Weelde de tegenstander is, één van de betere tegenstanders op Sint Janneke, dan kan je alleen resultaat behalen met een tomeloze inzet. Maar ook daar liep het mis, de bezoekers leken een collectieve baaldag te nemen.

Geen Dams, Dillen, Hoefnagels, Voorspoels en Sproelants bij Herentals. Het rijtje schijnt elke week nog aan te  dikken in plaats van te verkleinen. De technische staf gaf aan, voor aanvang van de competitie, de kaart van de jeugd te trekken, om ze te laten proeven van het niveau 2e provinciale. Maar ineens is teveel. En dan loopt het, zoals in Weelde, fout af. Nochtans begon het niet slecht voor VC, met almeteen een dot van een kans. Maar onmiddellijk daarna scoorde Van Gorp aan de overzijde wel. 1-0 in plaats van 0-1. Weelde maakte de bal ongrijpbaar voor een moedig Herentals, dat niet of nauwelijks in de buurt van Hoskens geraakte. In de 18e minuut mocht Weelde een vrije trap nemen. De bal viel dood achter de muur en, na een geharrewar van jewelste, kon Verbaendert simpel binnen tikken. 2-0 Even later werd een Weelde-aanvaller getorpedeerd op de rand van de 16, of was het binnen? De ref zag er geen fout in. Even later ontzette Bellens de bal, maar een Weeldenaar viel over zijn been en nu ging de bal wel op de stip. Koeks tekende voor de 3-0. En de wedstrijd lag binnen het half uur al in een beslissende plooi. Het werd nu wel erg makkelijk voor de thuisploeg dat de bal simpel rondspeelde. In de 35e minuut werd Van Gorp simpel vrijgespeeld en die nam Brosens tegenvoets. 4-0 Meteen de ruststand.

In de tweede helft bracht trainer Braeckmans zijn jeugdige bank in. Het bracht de wedstrijd meer in balans maar Weelde had zijn schaapjes al lang op het droge en zag het graag gebeuren.  Claessens ging voor succes maar trapte hoog over. In minuut 58 werd Herentals weer simpel uitgetikt en Van de Pol nam de 5-0 voor zijn rekening. Een eerredder was de bezoekers niet gegund. In de 76e minuut mocht Byns, voor elke bezoeker in buitenspel, op Brosens afgaan en die gaf Cedric weer geen kans. 6- 0. De tweede helft duurde voor roodwit 45 minuten te lang.

Het zal voor VC zaak zijn om zich zo snel mogelijk te verzekeren van behoud. We weten niet wie er eventueel volgende week herinzetbaar zal zijn. Met de komst van leider Herselt krijgt VC een zware klus voorgeschoteld.  uit. Maar we praten over voetbal en god weet wat er allemaal mogelijk is. Vooraf is er een restaurantdag. Aanvang van de wedstrijd om 15:00 uur.

Klik hier voor foto’s (Event Photography Peter)