KSK Weelde – VC Herentals 4 – 1

© Event Photography Peter

Weelde maatje te groot voor jeugdige VC noodploeg.

Dat de verplaatsing naar Weelde geen sinecure zou worden was op voorhand geweten. Zeker wanneer trainer Frank Leysen meer dan een gehele ploeg moest missen. De lijst van 7 studenten van vorige week, en bijgevolg niet selecteerbaar, werd nog uitgebreid met Ziedins. Tel daarbij Auwers, Mariën, Voorspoels, Convalle en Laenen, die omwille van uiteenlopende redenen niet of niet meer beschikbaar waren, dan staat de teller op 13 en was het een quasi onmogelijke opdracht om bij een geoliede ploeg als Weelde iets te rapen.

En toch had VC dit seizoen al meer dan eens voor een stunt gezorgd, maar teveel is teveel. Binnen de minuut stond er nochtans 0-1 al op het bord en keek iedereen verbouwereerd naar iedereen. Vanlommel kreeg meteen de bal op rechts en zette voor. De Weeldense doelman en een verdediger zagen er niet goed uit, Dillen moest even terug maar kreeg de bal dan toch tegen de touwen. De thuisploeg leek even aangeslagen maar ging dan toch rustig op zoek naar de gelijkmaker. Zeer vaak werd VC pijn gedaan in de rug van de verdediging. Rond de 10e minuut moest Brosens tot tweemaal toe zijn waarde bewijzen. 5 minuten later hetzelfde spelpatroon maar Boelen besloot op de herentalse doelman. De wedstrijd kabbelde verder met om de haverklap die dreigende ballen achter de roodwitte defensie. In de 23e minuut was het even schrikken voor de thuisploeg want Obbels geraakte net niet voorbij doelman Hoskens. Even later kreeg een bedrijvige Hoefnagels, na een mooie dubbelpass, het leer ook al niet voorbij Hoskens. Rond het half uur kreeg een herentalse aanvaller zijn hoofd net niet tegen een voorzet-schot van Vanlommel. In de 34e minuut was het dan toch zover. Een schot van een Weeldense aanvaller eindigde tegen de paal, sprong terug in het veld en tegen de knie van Daems rolde de bal in doel. Even later ging Vanlommel in de grote rechthoek tegen de grond, kreeg vreemd genoeg een vrije schop tegen. Bij de volgende fase mocht Dries trappen, de bal belandde via een blauwe rug bij Obbels, maar die kreeg de bal niet onder controle. De laatste mogelijkheid voor de rust kwam van de thuisploeg. De zoveelste bal in de rug zonderde een blauwe aanvaller af voor Brosens, het schot ging voorlangs. Weelde het beste van het spel, maar de mogelijkheden van de bezoekers boden mogelijkheden.

De tweede helft begon met een kans voor Hoefnagels maar Niels besloot op Hoskens. Aan de overzijde redde Daems op de doellijn. Weelde bleef verzorgd voetbal brengen en bij herentals ging men stilaan in een stunt geloven. Maar met nog een half uur te gaan kreeg Segers te veel vrijheid en trapte het leer van op zo’n 20 meter onhoudbaar in de kruising.  2-1 Een paar minuten later, na mistasten van een herentalse verdediger, gaf Segers Brosens geen kans. 3-1

De wedstrijd was gelopen, de bezoekers stapelden de foute passes op. Voor Weelde was het mooi geweest en maakte de bal ongrijpbaar. Een kwartier voor tijd mocht Segers, weer na dom bezoekend balverlies, zijn derde van de namiddag aantekenen. Een paar bezoekende wissels, waaronder de 16-jarige Van de Water,  brachten geen soelaas meer.

Een wedstrijd om snel te vergeten. De volgende weken worden zeer belangrijk voor VC. Te beginnen zondag tegen Wuustwezel. Auwers komt terug uit schorsing en misschien kunnen een paar studenten gerecupereerd worden. De match begint om 14:30 u. Vooraf is er een restaurantdag.