KFC Wuustwezel – VC Herentals 4 – 0

VC Herentals loopt op een blauwtje in Wuustwezel.

Vreemde wedstrijd, daar in het Noorden van de provincie. Herentals kreeg vooral in het eerste kwart voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen. Waar ze vorige week nog vlot binnen vlogen, dan was het zaterdag altijd van net niet. Als de tegenstrever dan aan 100 % of meer afwerkt, dan lijkt het of je een pandoering gekregen hebt. Niets was echter minder waar.

VC ging van bij de aftrap resoluut op zoek naar de openingstreffer. Al in de aanvangsfase ging Hoefnagels scoren, maar Kersmaekers kon nog net in hoekschop tikken. Een minuutje later stond Vanlommel aan het kanon. Zijn schot ging centimeters naast. 10e minuut: derde grote VC-kans. Dillen plaatste de bal, na een mooie aanval, weer nipt naast de paal buiten. Na een kwartier kon Wuustwezel dan toch eens dreigen maar met het schot van op 20 meter kende Brosens geen problemen. Enkele minuten later waren de bezoekers daar alweer. Dillen kreeg de bal, na een één-twee, door het centrum en besloot, hoe kan het anders, nipt naast. In de 20e minuut kon de thuisploeg een eerste keer echt dreigen. Uit een scherp aangesneden hoekschop konden ze enkel terug een hoekschop puren. Wuustwezel kwam beter in de wedstrijd, de kansen waren voor de bezoekers, maar die gingen gaandeweg slordiger acteren. Na 35 minuten ging VC dan toch scoren maar Dillen werd de opener ontzegt door een serieuze duw in zijn rug. Even twijfelde de ref of hij de bal op de stip zou leggen, maar wuifde dan het herentalse protest weg. In minuut 39 werd Andries mooi diep gespeeld. Zijn lob, u raadt het al, eindigde over Kersmaeckers, centimeters naast de verkeerde kant van de paal. Met de 0 – 0 ruststand was vooral Wuustwezel tevreden. VC moest de wedstrijd dan maar in de tweede helft maar zijn hand zetten. Er moest er toch eens ééntje binnen vallen, dat kon toch niet anders.

Meteen na de rust dreigde Lejour, Brosens keerde het gevaar. Enkele minuten later was de thuisploeg daar weer. De bal kwam bij Vermeiren en die trapte onhoudbaar binnen. 1 – 0 Roodwit ging nog zenuwachtiger spelen en geraakte niet meer in de buurt van Kersmaekers. Rond het uur kwam Voorspoels Mariën vervangen. Met Davy erbij valt er altijd wat de beleven. Maar ook hij kon het tij niet keren, al nam de druk op de Wuustwezelse achterlijn wel toe. Erger nog: enkele minuten later ging een blijkbaar onschuldig schot van Lejour onder Brosens door. 2 – 0 Met nog een kwartier te gaan, leek Voorspoels een hoekschop binnen te koppen. Kersmaekers kon niet anders dan de bal terug in de voeten van Davy te tikken, de 2 – 1 stierf echter onder Kersmaekers´ achterwerk. Het wilde maar niet lukken tot grote frustratie van alles wat rood en wit was. Aan de overzijde was een schot van Setodji niet ongevaarlijk. VC ging nu massaal aanvallen maar dat leverde ruimte op voor de thuisploeg. In minuut 81 werd het lot van de bezoekers bezegeld. In de 2e zone was roodwit Setodji vergeten en die gaf met een streep Brosens geen kans. 3-0 zowaar. VC wist niet wat hen overkwam, was zelfs geen oververdiende eerredder gegund en moest in blessuretijd de kelk helemaal ledigen, wanneer Van den Bogaert te simpel een herentalse verdediger uitschakelde en Brosens een vierde maal het nakijken gaf. 4- 0.

VC zal zich moeten optrekken aan het geleverde spel van de eerste 20 minuten. Met de helft van de efficiëntie van vorige week had roodwit zeker een punt meegebracht uit Wuustwezel.  Het kan soms vreemd lopen in voetbal. Herentals begint nu aan een moeilijk drieluik: thuis tegen Lentezon Beerse en St. Dimpna en tussendoor naar Zandhoven. Daarna gaat VC weten waar het staat. Vooraf is er, zowel tegen Lentezon als tegen St. Dimpna een restaurantdag. De wedstrijd begint om 15:00 u.