KFC Sint-Job – VC Herentals 3 – 0

© Event Photography Peter

Verlies voor Herentals in Sint Job.

Voor de derde keer op rij slikte roodwit 3 doelpunten, voor de derde keer op rij kon roodwit niet scoren. En da’s beknopt het verhaal van de laatste weken. Was Weelde nog een maatje te groot, dan was Sint Job een ploeg op niveau van VC. Verlies en winst behoort elke week tot de mogelijkheden. Er was zeker een hoofdrol weggelegd voor scheidsrechter Van Asch.

Somers nam zijn plaats terug in op het middenveld, achteraan kon VC terug rekenen op de diensten van Wouters. Vanlommel was geel geschorst. De wedstrijd was nog maar net afgefloten of VC moest al achtervolgen. Op een verre bal gingen Bellens en zijn opponent in een sliding. Jari veroverde de bal en tot ieders verbazing legde de ref de bal op de stip. Vanbosch trapte “het geschenk” buiten bereik van Brosens. 1-0 Bij de thuisploeg ging de bal makkelijker van voet naar voet.  VC was even van slag. Maar in de 8e minuut mikte Dillen niet zo ver naast. Even later trapte dezelfde speler een afvallende bal op hoekschop nipt voorlangs. Aan de overzijde, ook al op hoekschop moest Ziedins een volley van de lijn keren. In de opbouw stokte er vaak wat bij de bezoekers, de thuisploeg leek minder last te hebben van de regen en het kletsnatte veld bijgevolg. Rond het half uur ging Vanbosch de score verdubbelen naar Brosens redde tot tweemaal toe de meubelen. In de 35e minuut kon Bellens in extremis nog ontzetten. Maar een paar minuten later ging Jari driest in op Vanbosch. Nu zag de ref er geen fout in, of… hij vond dat de 2 bewuste fases maar één strafschop waard waren en was de balans in evenwicht. Het  laatste kwartier kwam VC opzetten en had het betere van het spel. Met de rust in zicht ging een poging van Hoefnagels centimeters naast, even later draaide Laenen zich mooi vrij, nu moest doelman Smits alles uit de kast halen om met een kleine voorsprong de rust in de gaan.

Op een snelle thuisaanval kon Claus al snel scoren en leek de wedstrijd gespeeld. 2-0 Weer kreeg een moedig VC geen vat op de Sint-Job intenties, maar de scherpte viel uit de thuisaanvallen. In de 55e minuut was er tot tweemaal toe een grote kans op de aansluitingstreffer. Eerst knalde Ziedins een hoekschop richting de kruising. Smits kon er nog net met de vingertoppen bij. Op de daaruit volgende hoekschop kopte de vrijstaande Laenen de wenkende kans naast. En dan was het de beurt aan Van Asch om zich in de kijker te fluiten. Auwers rukte op, werd aangetikt, probeerde overeind te blijven, maar ging een aantal meter verder dan toch tegen de grond waarbij hij naar het leer trapte maar een thuisspeler omver kegelde. Rood voor Auwers, maar ook geel voor de geraakte Sint-Job speler, die er verder niks mee te maken had. Protest alom natuurlijk. Even later waren de poppen helemaal aan het dansen wanneer de vrouwelijke lijnrechter, voor een duidelijk geval van buitenspel met de vlag omhoog bleef staan. Niet dat Van Asch het niet gezien had want hij wuifde met een beweging haar intentie weg, hoewel ze met de vlag omhoog bleef staan. Trainer Braeckman moest het dan maar ontgelden, waarbij hulptrainer Leysen rood kreeg. Het ontsierde een overigens faire wedstrijd helemaal en het duurde even eer er weer aan voetballen werd gedacht. VC, met een man minder, wou absoluut de aansluitingstreffer om de hoop op een punt levendig te houden. En VC ging daar ook in lukken want in de 79e minuut werd Laenen in het straatje gestuurd, werd tegen de grond gewerkt, maar een gevolgde bezoeker duwde de bal in doel. Nu gaf de ref geen voordeel, keurde de treffer af en legde de bal op de stip, waarbij hij tot tweemaal toe, de bal exact op de stip legde. Convalle, de vaste strafschopnemer bij roodwit, moet toch wat onder de indruk van het gebeuren geweest zijn want hij trapte de bal staalhard tegen de kruising. In de herneming tikte Laenen het leer nipt naast. En de bezoekers moesten de kelk helemaal ledigen, want met het einde in zicht liep een thuisspeler te makkelijk de linkerflank voorbij en vond simpel Vanbosch en het stond 3-0 Het laatste vernoemenswaardige feit was nog een kopbal van Lukas Peeters, maar Smits gunde de bezoekers geen verdiende eerredder.

Achteraf werd er meer gesproken over de scheidsrechterlijke beslissingen dan over de wedstrijd zelf. Maar, na de recente 0 op 9, moet de concentratie van de VC-spelers snel naar de volgende confrontaties gericht worden want er komt nu een levensbelangrijk tweeluik aan. Volgende zondag is Zwaneven, nr. 15 in het klassement, te gast op Sint Janneke. Een week later is er weer een thuiswedstrijd tegen VC Lentezon, de voorlopige hekkensluiter. De wedstrijd begint om 14:30 u.