KFC Nijlen – VC Herentals 5 – 0

Onherkenbaar VC met de billen bloot in Nijlen.

Er zijn zo van die dagen dat niks lukt, maar wat roodwit zaterdagavond in Nijlen liet zien strookte niet met de ingesteldheid van de laatste weken. Niet één keer kwam het team nog maar in de buurt van de Nijlense doelman. De thuisploeg moest zelfs zijn beste voetbal niet brengen en met wat meer efficiëntie had de schade voor Herentals nog veel groter kunnen zijn.

Verzachtende omstandigheid voor de bezoekers: het moest wel wat pionnen missen, teveel zo bleek, want naast Convalle, viel ook Adriaensen vorige week geblesseerd uit en geraakte niet fit en De Ridder was geelgeschorst. Nijlen liet meteen zien dat het de drie punten wou thuis houden en ging hoog druk zetten. VC had het er aanvankelijk moeilijk mee. Dat resulteerde al meteen in een paar afstandsschoten die over gingen. Nijlen probeerde steeds spelers in de rug van de verdediging aan te spelen. Doelman Brosens overzag veel en was zowat de enige herentalsenaar op niveau. De bezoekers geraakten dan toch wat onder de omklemming onderuit. Een gevaarlijke vrije schop na 5 minuten van Michiels moest ontzet worden. Het was de laatste keer dat VC in de buurt van doelman Matheés geraakte. Rond het kwartier duwde Nijlen weer zo’n bal in de rug van de herentalse defensie en Lasters moest een insnijdende Nijlense aanvaller foutief stoppen, met een penalty als gevolg. Vanderheyden zette die feiilloos om. 1-0 Even later verdubbelde De Cnaep die voorsprong bijna maar zijn schot ging rakelings over. De wedstrijd viel dan zowat stil. Herentalse leunde vanuit de verdedigende stelling, maar geraakte nooit aan de overzijde, Nijlen heerste op het middenveld en prikte waar kon,maar zonder echt doelgevaar. Even voor de rust al stak de thuisploeg nog eens een mooie aanval in elkaar maar vond geen afwerker. Ruststand 1-0. Er lagen in de tweede helft misschien nog wel kansen voor een beter roodwit.

Maar het spelbeeld veranderde niet. Integendeel. Herentals, echt ongeïnspireerd, kreeg geen aanval ineen gestoken. Erger nog. Een fout van Lasters ging met een tweede gele kaart gepaard. Naar ons gevoel een zware sanctie. Trainer Braeckmans herschikte wat pionnen, maar ook dat bracht geen zode aan de dijk. Even later knikte Verlinden op hoekschop de 2-0 tegen de netten. Weer probeerden de bezoekers voetballend tot in de buurt van het Nijlense doel te geraken, maar niets lukte. De thuisploeg zag het allemaal graag gebeuren. In de 75e minuut kreeg Nijlen een vrije trap en die werd door Verlinden droog in de kruising getrapt. 3-0. VC moest de kelk ledigen want enkele minuten later kon Bruyninckx, ex-VC, door een misverstand in de roodwit defensie zijn zowat makkelijkste doelpunt uit zijn carriere binnen duwen. 4-0. En nog was het niet gedaan want in de 81e minuut mocht Nijlen nog eens een vrije trap nemen en Verlinden trapte, nu over de grond, naast de paal zijn derde van de avond binnen. 5-0. Met het einde in zicht werd Peleman voor doel afgezonderd, omspeelde Brosens maar knalde dan op de paal. Gelukkig voor de bezoekers floor ref. Chetta de match af.

Het moet voor roodwit zowat de meest ontgoochelende wedstrijd van de laatste seizoenen geweest zijn. Het is aan de ploeg om, in de volgende moeilijke weken, zijn supporters van antwoord te dienen. Want zo kennen we het team niet. De volgende wedstrijd zal ook al geen “wandeling in het park” worden. Want dan komt De Kempen naar Sint Janneke. Vooraf is er een restaurantdag. De wedstrijd zelf start om 15:00 u..