KFC Mol – VC Herentals 3 – 0

VC Herentals in het slot onderuit in Mol.

Tot een kwartier voor het einde had VC uitzicht op puntengewin in Mol, een ploeg die in de top van het klassement terug te vinden is. Maar in het absolute slot incasseerde roodwit nog  een paar doelpunten. Het resultaat stond niet in verhouding tot de wedstrijd zelf.

Bij Herentals waren Dams, Sproelants en Raymackers de langdurige afwezigen. Okafor en Claessens waren geschorst. VC had niets te verliezen en trok vanaf het startsignaal ten aanval. Dat leverde al meteen een paar kansen op. Rond het kwartier werd Vanlommel diep gestuurd. Thuisdoelman Melis moest redding brengen. Even later was roodwit daar alweer maar een voorzet waaide aan iedereen voorbij. Rond het half uur trapte een bedrijvige  Vanlommel van schuin tegen de kruising. Alle Molse aanvallen liepen mis of eindigden in de handen van Brosens. Een volgende mooie VC aanval bracht Ziedins in stelling maar Ilyano werd nog in extremis afgeblokt. Bij de volgende fase kon dezelfde auteur net niet bij een voorzet. Pas in het slot van de eerste helft moest Brosens echt redding brengen. Ruststand 0-0 en daar was vooral de thuisploeg tevreden mee. Men begreep bij Mol niet dat VC zo laag gequoteerd staat.

De tweede helft was van een heel ander niveau. Er was nog wel eerst een bezoekend schot dat Melis niet kon klemmen, maar gaandeweg nam de thuisploeg de partij over. Even later moest Brosens ook aan het werk. Wat later werd een gemeten voorzet over het herentalse doel geschoten. Rond het uur belandde een Molse voorzet pardoes tegen de paal. Er hing nu een doelpunt in de lucht. Eerst ging Delrue zijn kans, maar zijn schot was te zwak om Melis te verontrusten. Aan de overzijde was Brosens dan toch geklopt, maar Somers bracht redding op de lijn. Met nog een kwartier te gaan mocht Mol een hoekschop trappen. Die werd in eerste instantie afgeweerd maar tegen de herneming van Maes had Brosens geen kans. 1-0 Even later werd Ziedins aangetikt in de strafschopgebied, maar de ref. wuifde het protest weg. Hij zal wel gelijk gehad hebben. VC wou nog, wel maar niets lukte. Op hoekschop trapte Wouters nipt naast. Met het einde in zicht mocht VC nog eens een hoekschop trappen. De bal werd tegen een Molse arm gewerkt maar ook hier zag de ref. geen fout in. Even voor het affluiten was er nog een heet standje voor het doel van Brosens en de bal rolde, in de kluts, in doel. 2-0 Wedstrijd gespeeld. In de toegevoegde tijd slalomde Luysterborg  door de VC defensie en tikte de zware 3-0 cijfers naast Brosens binnen. Even later klonk het eindsignaal.

VC had lang zicht op een gelijkspel, in een eerste helft die zowat het beste was wat we van roodwit dit seizoen zagen. Maar de ervaring van de thuisploeg deed ophet einde dit jeugdig VC de das om. Het zal nu elke week zaak zijn om een driepunter te pakken om niet nog verder weg te zakken in het klassement. Dat zelfs een vlotte winst tot de mogelijkheden behoort bewees roodwit tegen Kasterlee. Hopelijk lukt dat zondag ook tegen Wezel B. Vooraf is er een mogelijkheid tot een heerlijke lunch. De wedstrijd begint om 15:00 u.