KFC Lille – VC Herentals 2 – 0

Moedig Herentals kan niet stunten bij leider Lille.

Tegen de leider moet het niet en dan is VC gewoonlijk op z’n best. Zaterdagavond was het niet anders. Roodwit pakte in de eerste helft 2 doelpunten maar domineerde zowat de ganse 2e helft, echter zonder doelpunten. Voor VC begint volgende zondag zowat de competitie.

VC trad aan in wat zowat z’n sterkste opstelling moet zijn. Dat was ook nodig om tegen authoritair leider Lille niet kopje onder te gaan met de volgende belangrijke weken in het verschiet. De thuisploeg begon zoals verwacht met snel en zeer verzorgd voetbal maar Herentals prikte tegen waar het kon. Na 5 minuten al vertrok een zwaar schot van schuin, maar dat kon Brosens niet verontrusten. Herentals voetbalde aardig mee en even voor het kwartier glipte Dillen door de buitenspelval maar de roodwitte younster was even het overzicht kwijt en weg was de wenkende kans. Even later werden de vuisten van Brosens nog eens getest, maar Cedric gaf geen krimp. Minuten later was het weer aan de bezoekers: een kopbal leek over doelman De Winter te gaan, maar die kon dan in extremis toch nog in hoekschop werken.  Rond de 20e minuut was het opnieuw de thuisploeg die met een afstandschot Brosens nog eens aan het werk zette. Minuten later stak Lille een snelle aanval in elkaar. De bal belandde bij een vrije speler voor doel maar die miste de opgelegde kans. Convalle dacht voor de bezoekers te scoren maar zijn schot waaide hoog over. Op het half uur was het dan toch zover. Van Ginkel kreeg iets teveel vrijheid op een voorzet van rechts en devieerde naast de kansloze Brosens de 1-0 tegen de touwen. VC was zeker niet aangeslagen en bleef zijn knie naast die van Lille zetten, maar het was duidelijk dat de geelzwarten de betere kwaliteit in het spelersarsenaal hadden. In de 35e minuut leek de wedstrijd vroegtijdig gelopen. Een Lilse voorzet werd gedevieerd maar belandde deze keer naast het doel van Brosens. En toch bleef VC in een stunt geloven. De Ridder knalde een metertje naast. Aan de overzijde ging  Gerritsen op wandel maar werd nog net afgeblokt vooraleer hij de score kon aandikken. Een aantal mensen trok al richting kantine wanneer Mac Donald werd aangepeeld in de grote rechthoek. Hij kapte zich mooi vrij en versloeg Brosens voor de tweede maal. Op een slechter moment kon dat doelpunt voor VC niet vallen.

Om toch nog iets te rapen moest roodwit vooruit en deed dat ook, maar met de aartsgevaarlijke Lilse spitsen was dat geen sinecure. Toch liet VC zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. In de 53e minuut werd een Lilse plaatsbal weggewerkt. Lille ging dan achteruit leunen en VC kreeg het betere van het spel maar geraakte nauwelijks in de buurt van De Winter. In minuut 65 kopte Voorspoels over. Aan de overzijde ging ook al een kopbal een metertje naast. Het herentalse middenveld bewoog hemel en aarde. Een bezoekend doelpunt zou de vlam in de pan doen slagen hebben. We zaten al in de laatste 10 minuten wanneer een gevaarlijke roodwitte voorzet geen navolging vond. Herentals drong nog aan maar de verdiende aansluitingstreffer kreeg het niet.

Ondanks ingecalculeerd verlies tegen de leider doet VC een slechte zaak want de concurrentie voor de degradatie pakte punten. De resterende 4 wedstrijden zijn voor VC haalbaar, maar het is dan ook van moeten voor roodwit. En “moeten” is gewoonlijk een slechte raadgever. Zondag  staat de eerste confrontatie op het programma, thuis tegen Hoboken.
Afspraak op Sint Janneke om 15:00 u.

Klik hier voor foto’s (Event Photography Peter)