KFC Eendr. Zoersel – VC Herentals 2 – 1

VC onderuit in Zoersel.

VC Herentals, riant aan de leiding in de derde periode en een eindrondeticket zowat binnen handbereik, liep in Zoersel tegen een nederlaag aan en dat gaf het hele verhaal een andere dimensie. Er zijn plots geen zekerheden meer. Na een aantal knotsgekke resultaten wordt alles beslist op de allerlaatste speeldag.

Het begon nochtans niet slecht voor de bezoekers. Na een paar minuten al verlengde Bruyninckx een hoekschop. Spiessens was te verrast om de bal richting doel te koppen. Even later trapte De Swert over. En even voor het kwartier kon Bellens net niet bij een voorzet.  De thuisploeg kwam in dat openingskwartier niet of nauwelijks bij Vervoort.  Maar iets daarna mocht Van Beurden alleen op de VC doelman afgaan. Simon redde met de voet. Aan de overzijde stond niemand op de juiste plaats om een gevaarlijke hoekschop in doel te trappen. Gaandeweg verloor roodwit de grip op de wedstrijd, de foute passes stapelden zich op. Toch werd, rond minuut 24, De Ridder diepgestuurd, maar die mistte zijn volley volledig. In de 27e minuut werd de bal in het Herentalse doelgebied gedropt en na een klutsbal verdween het leer naast een grabbellende Vervoort en naast de paal in doel. In de volgende fase werd Van Staeyen diepgestuurd maar zijn schot ging ver over. In de 39e minuut belandde een voorzet bij Hendrickx . Zijn kopbal ging voorlangs. Zoersel had de wedstrijd nu in handen. Met de pauze in zicht werd Bartholomeeussen voor doel afgezonderd. En die trapte toch wel enig mooi over Vervoort tegen de onderkant van de deklat en de paal de 2-0 ruststand op het bord.

VC moest dus vol aan de bak. Nog niet iedereen had zijn plaats ingenomen of VC lukte de aansluiting. Een quasi onschuldig schot van Vlaeymans verdween naast Moorkens in doel. 2-1. En roodwit terug in de match. Het gaf ook de andere bezoekende intensies aan na de rust.  In minuut 54 ging een VC-klutsbal op identiek dezelfde wijze richting Zoersel doel, maar ging aan de verkeerde kant van het doel buiten. Aan de overzijde leek een aanval gevaarlijk te worden maar Vervoort zat simpel tussen de laatste pass. In minuut 65 kopte Spiessens over doelman Moorkens, de bal kon nog ijlings in hoekschop gewerkt worden.  Minuut 76 : vrije schop De Ridder, weer Spiessens kopte over. VC bleef druk zetten op het Zoerselse doel. Ne een poging van Vlaeymans kon Spiessens net niet meer bij de bal. Na een aantal blessures en applausvervangingen voor spelers die de thuisclub gaan verlaten was de kous af voor bezoekers.  Op basis van de tweede helft kon VC misschien wel een gelijkspel claimen. Maar meer ook niet, daar waren de eerste 45 minuten te ondermaats voor.

Witgoor had de titel voor het grijpen, maar verloor thuis van Berg en Dal. Op de allerlaatste speeldag is VC Herentals gastheer voor de Desselnaren. Maar ook Oppuurs en Kontich doen nog mee indien Witgoor de volle pot niet pakt op Sint Janneke. En Heikant komt plots weer in beeld voor de titel in periode 3 en bedreigt roodwit op plaats 5. Maar de Berlaarse formatie moet zondag naar Oppuurs. Of wordt Kontich de derde hond. Of… hoe gek een seizoen kan eindigen. Zondag om 16:45 u. zullen de kaarten geschud zijn.  Aftrap om 15:00 uur. Vooraf is er ook nog een laatste restaurantdag.