KFC Eendr. Zoersel – VC Herentals 2 – 0

VC moet nu ook de duimen leggen tegen Zoersel en zakt naar de laatste plaats.

Herentals kon in Zoersel best niet verliezen. Eendracht telde 4 punten meer. Roodwitte winst kon een welgekomen herademing brengen na de mislukte competitiestart. Maar na het vijfde verlies op rij werd het eerder een zwarte zondag. VC verloor niet alleen, maar de concurrenten, waaronder Hoboken verrassend thuis tegen Berg en Dal, pakten punten. Bellens viel dan nog uit en is waarschijnlijk enkele weken out. VC zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen.

Vanaf de start kregen we veel middenveldvoetbal en 2 ploegen die mekaar in evenwicht hielden. In de 11e min. kreeg Convalle de bal door de Zoerselse defensie toegespeeld, maar besloot in de handen van doelman Moorkens. Aan de overzijde deed zich een soortgelijke situatie voor maar ook Brosens kende met die poging geen probleem. In de 17e minuut konden we de volgende bezoekende wenkende kans noteren maar nu was het Kocak die niet voorbij Moorkens geraakte, waarmee aangegeven werd waar het Herentalse schoentje knelt. De kansen werden schaarser tot in minuut 35 de thuisploeg toch te gemakkelijk door de herentalse afweer sneed en Van Beurden kon de score openen. 1-0. VC vond niet meteen een antwoord. Zoersel vond het alleemaal welletjes. Ruststand 1-0.

Na de pauze ging VC uitdrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. We noteerden almeteen de volgende bezoekende kans, deze keer voor Adriaensen. Hij besloot ook al in de armen van Moorkens. Even later pegelde Jelle naast de Zoerselse kooi. Rond het uur kreeg VC een volgende opdoffer te verwerken. Bellens viel uit en zou wel eens voor vele weken onbeschikbaar kunnen zijn. Jari werd vervangen door de 16-jarige Joppe De Peuter. Herentals probeerde druk uit te oefenen op het Zoerselse doel, maar slaagde daar maar matig in. De wedstrijd kabbelde naar het einde. Door het bezoekende offensief moest Brosens tot tweemaal toe VC in de match houden. De thusploeg moest achteruit, Brosens werd bijkomende aanvaller maar bij een ontzette bal kon Van Beurden het voor Zoersel verlossende doelpunt aantekenen. VC moest de kelk tot op de bodem ledigen.

Na de wedstrijd was er weer dat deja-vu gevoel. Herentals voetballend zeker niet de mindere van zijn tegenstrever, komt moeilijk tot scoren en krijgt op het einde van de match het genadeschot. Door de uitslagen op de andere velden bekleedt VC de weinig benijdenswaardige laatste plaats en telt al 3 punten minder dan de voorlaatste. In de volgende 5 wedstrijden kijkt VC de huidige top 5 in de ogen. Te beginnen zondag met het Nijlen van Stef Bruyninckx.  … Als er dan toch een heropstanding komt… Aftrap om 15:00 u. Vooraf is er een restaurantdag met overheerlijke gerechten.