KFC Broechem – VC Herentals 1 – 0

Ploegfoto 2021 10 17

Herentalse onderuit in Broechem door dubieuze strafschop.

Frank Braeckmans moest weeral puzzelen en rekenen op 15 inzetbare spelers. Aan het rijtje afwezigen werd ook speerpunt Dries Vanlommel, geschorst, toegevoegd. Als dan ook de ref nog eens gaat tegenwerken, dan wordt winnen wel heel moeilijk.

Buiten Jeff Andries bestond de volledige aanvals- en middenlinie uit herentalse junioren. Maar aanvankelijk waren die niet onder de indruk van het Broechemse spel. De duels werden niet geschuwd, het kwam het spelpeil wel niet ten goede. In de 10e minuut was er een eerste gevaar voor de kooi van Brosens, maar Cedric maakte een retro onschadelijk. Het was het sein voor de thuisploeg om aanvallender te gaan denken. Herentals probeerde van op afstand maar schoten van Claessens en Claes misten de juiste richting. Op een venijnig schot moest een beresterke Brosens nog eens alles uit de kast halen. En dan, die fatale 29e minuut; 2 roodwitten gingen tegen de grond samen met een spelers van Broechem. Er werd aan een aanvallende fout gedacht, maar de fase die duidelijk buiten het strafschopgebied gebeurde, werd door scheids beoordeeld als verdedigende fout en tot ieders verbazing, inclusief de thuisploeg, ging de bal op de stip. Een heel ander verhaal als wat dezelfde man-in-het-zwart in Beerse wel door de vingers zag. Soit. Brosens stopte de strafschop in eerste instantie maar in de herneming werd de bal dan toch in doel gefoeterd. 1-0 VC probeerde wel, maar op het kleine veld vond de jonge garde geen meter ruimte. Afstandsschoten van Obbels en Convalle kenden ook al geen succes.

Onmiddellijk na de rust werd een Broechemse kopbal naast geknikkerd. Even later werd belandde een omhaal van Andries in de handen van de Broechemse portier. Net na het uur leek de wedstrijd gespeeld, maar de bal stierf op de deklat van Brosens. Herentals geraakte moeilijk tot bij  Stuyven maar ging toch aanvallender denken. In de 76e minuut kreeg Dillen de bal net niet onder controle om gevaarlijk te zijn. Toch moest de herentalse defensie alert blijven om niet vroegtijdig uitgeteld te worden. Maar zoals eerder al vermeld voorkwam een ijzersterke Brosens alle Broechemse gevaar. Convalle, die in de spits gedropt werd, kon net niet bij een voorzet. Meteen het laatste wapenfeit.

Eerlijkheidshalve was een gelijkspel het hoogst haalbare geweest.  Het was duidelijk dat de roodwitte jeugd niet vertrouwd was met dit soort voetbal, met vele duels op een klein veld.

Aan de stand wijzigt weinig. Volgende week komt Zwaneven naar Sint Janneke, waar VC in de heenronde nog zwaar onderuit ging. Aftrap om 15:00 uur.