KFC Arendonk Sp – VC Herentals 1 – 1 (Gestopt na 29 minuten)

Wedstrijd Arendonk – VC Herentals gestopt wegens electriciteitsprobleem.

VC moest voor zijn eerste verplaatsing naar Arendonk. Trainer Braeckmans kon terug op Kai Raeymackers beroepen. De jonge Claessens pakte zijn eerste basisplaats. De wedstrijd werd gestart in de schemering van het daglicht. Na een half uur vond ref. Janah de tijd rijp om de verlichting te laten ontsteken. Er werd met man en macht gewerkt maar de lampen weigerden dienst. Na een half uur, volgens de regels, floot de ref af. De voetbalbond beslist wat er verder gaat gebeuren maar een forfait, in het voordeel van de bezoekers, dreigt.

Net zoals vorige week startte Herentals aan een hoog tempo. Bij een eerste aanval die naam waardig klom rood-wit op voorsprong. Jeff Andries kapte zich mooi vrij en trapte heerlijk binnen. Het werd een aangenaam kijkstuk zonder al te veel grote kansen, maar met verzorgd voetbal. Tot in de 28e minuut de duisternis stilaan haar intrede deed. Een schijnbaar onschuldig schot veranderde van richting op de rug van Bellens en Brosens was er aan voor de moeite. 1-1 De scheidsrechter wou dan toch dat er verder gevoetbald werd met de stadionverlichting aan, maar die weigerde dienst. Na een half uur wachten kon hij niet anders dan de wedstrijd af te fluiten.

Dit wil natuurlijk niemand meemaken, maar avondwedstrijden blijven, zeker in de provinciale reeksen, meestal zonder professionele standby, enig risico inhouden. Wat er ook beslist wordt, volgende week is er al een volgende afspraak. Zondag thuis tegen Loenhout. Start om 15:00 u.