K Zwaluw. Olmen – VC Herentals 4 – 0

Ploegfoto 2021 10 17

Onmondig VC Herentals sluit in Olmen het jaar af met nederlaag.

Voor de laatste wedstrijd van 2021 trok roodwit naar Olmen. Het leek wel of de bezoekers al met hun hoofd bij de feestdagen zaten en deze wedstrijd, zo net voor kerst, als een verplicht nummer zagen.

Geen geschorsten Bellens en Vanlommel, Wouters raakte niet speelklaar. VC liet aanvankelijk de bal goed rondgaan maar kreeg het leer niet bij de aanvallers. Even voor het kwartier kreeg Olmen een eerste mogelijkheid en het was meteen prijs. De Sloovere slalomde simpel door de herentalse defensie en gaf Brosens geen kans. 1-0. VC trachtte zijn aanvallers te bereiken met hoge ballen. De Olmense dubbele meters achteraan zagen het graag gebeuren. In de 23e minuut werd Mariën afgezonderd. Hij sneed het strafschopgebied in en werd aangetikt. De ref, die blijkbaar ook al met zijn hoofd aan de feesttafel zat, zag er geen graten in. Het had de bezoekers misschien wat meer schwung kunnen geven.  Even later had Zwaluw-doelman Neuts alle moeite met een venijnig schot van Dams. Ook Dillen ging zijn kans maar besloot over. Met de rust in zicht moest Brosens tot tweemaal toe VC behoeden voor een vroege ko.

Na de rust ging het van kwaad naar erger. VC bleef de bal op het middenveld wel rondspelen maar eens in het aanvallende compartiment liep er finaal wat mis. Even na het uur drong Niat het herentalse strafschopgebied binnen en werd onderuit gehaald en nu ging de bal wel op de stip. Niat zelf zette de elfmeter om. 2-0 Roodwit was niet bij machte om een vuist te maken, bleef slordig in de opbouw en geraakte zelfs niet meer in de buurt van Neuts. 10 minuten voor affluiten gaf een bezoekende verdediger de bal aan een Olmenaar cadeau, met een strik rond. Scrayen nam het presentje graag in ontvangst en zette nummer 3 op zijn naam. In blessuretijd moest Brosens, na 2 saves, toezien hoe Bertels dan toch een vierde keer kon scoren. Meteen de voor VC ontgoochelende eindstand.

Zelfs met een gelijkspel vandaag had VC met een goed gevoel de feestdagen kunnen aanvatten. Het gemis van Bellens achteraan (naast een vandaag sterke Convalle) en stilist Vanlommel in het middenveld zullen daar zeker niet vreemd aan geweest zijn. VC en kleinere velden, het blijkt dit seizoen geen goeie combinatie. Het zal nu zaak zijn om, tijdens de feestdagen, de hoofden even leeg te maken om fris de tweede ronde aan te vatten. Die zal voor roodwit aanvangen op zondag 16 januari thuis tegen Arendonk als het licht geen parten speelt. Wij houden eraan om, vanwege het bestuur, al onze supporters, sympathisanten en medewerkers een welverdiende kerst en een nieuwjaar boordevol geluk toe te wensen. Tot in 2022.