K Wuustwezel FC – VC Herentals 2 – 2

© Event Photography Peter

VC Herentals speelt gelijk in Wuustwezel.

De eerste tegenstrever voor roodwit was Wuustwezel. Naast Zwaneven, de enige ploeg waar VC vorig seizoen, geen punten tegen pakte. Zondag, na 90 minuten, stond er een gelijke stand op het scorebord. Maar de gehele VC-aanhang had het gevoel dat alleen de thuisploeg met dat resultaat tevreden was.

Laenen, Convalle en Wouters waren speelklaar geraakt, Dams en Voorspoels niet.  De beginfase was getekend zoals vorig jaar : VC ging van bij de aftrap resoluut op zoek naar de openingstreffer, met almeteen een mogelijkheid voor Vanlommel, maar zijn schot werd afgeblokt. Even voor het kwartier draaide Hoefnagels zich mooi vrij, zijn schot ging een meter naast. De ene na de ander aanvalsgolf rolde richting Wuustwezeldoel.  In de 17e minuut werd Vanlommel afgezonderd. Dries, die zo’n kansen niet gauw mist, keilde de bal tegen de onderkant van de deklat en sprong terug in het veld. Vele VC aanhangers zagen de bal over de lijn, maar de openingstreffer zat er aan te komen en viel dan ook een minuutje later. Nu was het de beurt van Laenen om de in rug van de thuisdefensie te duiken en deze keer had Kersmaekers geen verhaal. Kenzo scoorde zijn eerste in het rode shirt, het zal zijn laatste niet zijn. De thuisploeg kon daar in het eerste kwart maar bitter weinig tegenover stellen. Integendeel : minuten later moest het al 0-2 staan : Hoefnagels omspeelde Kersmaekers, maar in de rug van de thuisgoalie kon een verdediger nog in extremis in hoekschop werken. Op die hoekschop kopte Lucas Peeters, die de geblesseerde Wouters was komen vervangen, de bal voorlangs. De herentalse druk nam af en Wuustwezel kwam beter in de wedstrijd. Er was al ruim een half uur gespeeld wanneer zij ook met een kopbal konden dreigen, maar verder had Brosens de zaakjes onder controle. Maar dan in minuut 37 sloeg het noodlot toe: op een hoge bal kopte een thuisaanvaller een hoge voorzet tegen de hand van een verbouwereerde Sproelants. Brosens had geen verhaal tegen de elfmeter van Vermeiren en het stond zowaar 1-1 terwijl de thuisploeg tot dan geen enkele kans had bijeen gevoetbald. Even doemde het scenario van vorig jaar weer op maar toch ging roodwit met een verdiende voorsprong de pauze in. Een vrije trap van Auwers , van op zo’n 20 meter, week af op de muur en verdween over Kersmaekers in doel.  Een lucky goal, dat wel, maar VC verdiende de voorsprong wel.

Aanvankelijk veranderde het spelbeeld niet. VC had wat brandstof getankt en ging naarstig op zoek naar een derde treffer. Kersmaekers moest al onmiddellijk zijn kunnen tonen op een poging van Laenen. Even later moest hij Convalle van een doelpunt houden. VC was ook nu  de gevaarlijkste ploeg, maar moest toch geconcentreerd verdedigen. Vanlommel en Hoefnagels vonden mekaar in een dubbelpass maar het schot zeilde ver over. Even later ging Mariën op wandel maar ook al zonder succes. In de 55e minuut kapte Laenen zich vrij, Kersmaekers moest alles uit de kast halen om zijn ploeg in de wedstrijd te houden. De energietanks van de acteurs begon, mede door de loden hitte, leeg te geraken. Toch wou VC zekerheid over de zege. Een hard schot van Claes ging ver naast. In de78e minuut draaide Augustijns rond zijn verdediger en trapte onhoudbaar in de kruising. 2-2 en alles was te herdoen. En toch wou VC meer want enkele minuten later noopte Laenen Kersmaekers tot een ultieme redding. Even later werd Kenzo, toch wel onder verdachte omstandigheden afgeblokt. Nog enkele minuten later, we zaten al voorbij minuut 80 trapte Kenzo met links naast. In de voorlaatste minuut werd Laenen nog maar eens tegen de vlakte gewerkt, maar ook nu zag de ref, die overigens kon terugblikken op een puike leiding, er geen graten in. De aalvlugge Thiels was voor Herentals ingekomen en deed de Wuustwezelverdediging een paar keer rammelen. Het laatste wapenfeit was een hoge bal op Thiels die boven het hoofd van de kleine Lucas werd weggetrapt.

Met een punt op verplaatsing in de openingsmatch zou men in principe tevreden moeten zijn maar bij roodwit zal zeker het gevoel van een gemiste kans op een overwinning overheersen. Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd geprogrammeerd. Tegenstrever is het B-elftal van Lille. Vooraf is er een italiaanse  restaurantdag. De wedstrijd begint om 15:00 u.