K Wuustwezel FC – VC Herentals 1 – 4

VC younsters winnen in Wuustwezel.

Ploegen die onderaan het klassement punten pakken, samen met een aantal Antwerpse ploegen die uit de nationale reeksen zouden kunnen degraderen, het maakt dat je, in eerste provinciale, ofwel meedoet voor een eindrondeticket, ofwel dat je zelf tegen de degradatie moet vechten. Er kon dus maar beter wat meegebracht worden uit Wuustwezel.

Maar vóór de wedstrijd zat de technische staf met de handen in het haar, al is dat bij trainer Frank Belmans wel wat moeilijk. In de aanvalslinie ontbraken naast Vlaeymans ook nog topschutter Voorspoels. Die wordt dinsdag aan de meniscus geopereerd. De Ridder was geschorst, Van Dingenen was op wintersportvakantie en Thomassen was de hele week aan zijn bed gekluisterd geweest wegens griep, maar haalde de wedstrijd nog net. Het werd dus puzzelen voor de technische staf, die geen andere keuze had dan een aantal jongeren uit de eigen opleiding voor de leeuwen te gooien. Arne Peeters (20), Lukas Van den Eynde (19), Brent Vercammen (21),  Jeff Vandepaer (18) Leon Szalega (20), Sabbe Vissers(19) en Seppe Rune Aubroeck (17) stonden op het scheidsrechtersblad. Doe daar nog Jari Bellens (22) en Stef Bruyninckx (23)  bij, dan trok VC met wel een heel piepjonge garde naar het noorden van de provincie.  Na 5 minuten speelde een gretig Wuustwezel de Herentalse defensie op een hoopje en Jansen tekende voor de 1-0. Iedereen zag de bui al hangen, er waren al supporters die vreesden voor een afstraffing. Even later was de thuisploeg daar weer ; doelman Vervoort kon erger voorkomen. Maar gaandeweg herstelde Herentals het evenwicht. In de 11e minuut bereikte een lange, gemeten voorzet van Thomassen Van den Eynde, die treuzelde niet en trapte in de volley van op de rand van de grote rechthoek onhoudbaar voorbij doelman Van Bael. 1-1 Wat een doelpunt. Ondertussen had Vervoort de thuisploeg nog van een doelpunt moeten houden. Even later kreeg VC een vrije trap, die werd nog ontzet, maar Van de Kerkhof trapte de rebound, met een grondscherend schot, buiten bereik van Van Bael. 1-2 Even na het half uur werd een wenkende kans voor de thuisploeg over getrapt. Roodwit mocht dan een aantal hoekschoppen nemen en op de derde toornde de “kleine” Bellens boven iedereen uit en kopte zowaar de 1-3 tegen de touwen. Er kon nu aan elke kant een doelpunt vallen. VC toonde zich nog eens gevaarlijk maar de bal kon nog net weggewerkt worden. Een schot van een ontbolsterde Van den Eynde vloog een meter over. Ook Vervoort moest zich onderscheiden op een poging van Jongenelis. Met de rust in zich kreeg Thomassen een vrije schietkans maar Van Bael kon voorkomen dat de wedstrijd aan de rust al gespeeld was.

Wuustwezel kon niet anders dan offensief een tandje bij te steken. Dat leverde meteen een heet standje op voor de herentalse kooi, de bal kon ontzet worden. Maar ook Herentals kwam nog aan kansen. In de 52e minuut ging een lob van Vercammen over doelman Van Bael maar ook over het Wuustwezeldoel. In het volgende kwartier moest VC toch wat achteruit. Dat resulteerde in een aantal kansen, maar doelman Vervoort bewees andermaal zijn betrouwbaarheid in doel en kon 4 pogingen onschadelijk maken. De ene al wat moeilijker dan de andere. VC bleef, ondanks de jeugdige leeftijd van het team, heel volwassen de bal rondspelen, met af en toe een gevaarlijke uitbraak. Een lob van alweer Vercammen ging weer over. In de70e minuut al geraakte de bal niet weg uit de Wuustwezelse strafschopgebied, maar ook de herentalse aanvallers konden het leer niet beroeren. Even later moest de thuisploeg met 10 verder. We zijn al in minuut 83 wanneer een fout op de rand van de grote backlijn de aanvalsdrift van de thuisploeg had kunnen aanwakkeren. Maar de vrije trap ging over. In blessuretijd ging Szalega op wandel en werd aangetikt. Leon zelf zetten de penalty om. 1-4. Ongeloof bij de ganse roodwitte aanhang. Maar de vreugde was er niet minder om.

We mogen toch van een kleine stunt spreken, want niemand geloofde echt in de kansen van deze roodwitte formatie. Maar de herentalse younsters oordeelden daar anders over. VC blijft op de 6e plaats staan, maar neemt toch weer wat afstand van de mogelijke degradatieplaatsen, al zullen er, na deze knalprestatie, nog weinigen over degradatie spreken. Volgende week is er alweer een zeer moeilijke thuiswedstrijd. Tegen Oppuurs, dat het merendeel van de competitie aan kop stond. Aftrap om 15:00 uur.