K Witgoor Sport Dessel – VC Herentals 0 – 3

VC geeft zichzelf mooi Sinterklaascadeau.

Herentals speelde een sterke wedstrijd, gaf zo goed als niks weg, maar pas diep in de tweede helft legde het de overwinning in een definitieve plooi.

Al in de openingsminuut werd Bruyninckx door de afweerlinie van Witgoor geloodst maar Stef kreeg de bal niet genoeg onder controle. Het gaf wel de  aanvallende intenties van de bezoekers aan. Er werd daarna door beide ploegen geduldig naar openingen gezocht maar voorlopig niet gevonden. Maar in de 11e minuut vertrok een lange bal, Van de Kerkhof op Bruyninckx en nu was Hoskens wel geklopt. 0-1 VC bleef het betere van het spel opeisen en dreigde om de haverklap. Na een mooie aanval over vele stationnetjes kreeg een alweer sterke De Ridder de bal, ging scoren, maar stond buitenspel. Enkele minuten later sneed Voorspoels het strafschopgebied binnen, en werd gehaakt. Iedereen wachte op het fluitsignaal van de ref, maar dat kwam er niet. Halfweg moest Vervoort een eerste keer aan ’t werk. Maar Simon bewees, met de nodige  stijl, dat hij tot de betere doelmannen van de reeks behoort.  Terug naar de overzijde waar zich een soortgelijk fase van daarnet met Voorspoels afspeelde en nu ging de bal wel op de stip. Vlaeymans kweet zich van die taak en VC stond 0 – 2 voor. In de 35e minuut was er een foutje in de Witgoordefensie maar Thomassen kon net niet bij de bal. Diezelfde Thomassen verzwikte minuten later zijn enkel en moest vervangen worden. Met de pauze in zicht knutselde VC nog maar eens een mooie aanval in elkaar. De bal kwam bij de ingevallen Van Eynde maar die besloot over

Reeds tweemaal kwam roodwit dit seizoen met een dubbele voorsprong uit de kleedkamers, evenveel keer resulteerde dat nog in een gelijkspel. Het moest vandaag toch maar eens lukken. Er ging nu wel meer deiging uit van de Witgoor-aanvallen maar konden Vervoort niet of nauwelijks verontrusten. En VC, dat kon nu naar hartelust counteren. In minuut 53 werd Van Eynde diepgestuurd. Zijn poging eindigde onder Hoskens in het zijnet.  Aan de overzijde moest Vervoort dan toch eens echt aan het werk en een venijnig schot in hoekschop werken. Even na het uur noteerden we de volgende bezoekende aanval, weer besloot Van Eynde op Hoskens. In minuut 63 schreven we de volgende VC aanval op. Van Eynde vond Voorspoels, het schot van Davy ging onder Hoskens centimeters naast de paal buiten. Een minuut later was er alweer een attente Hoskens nodig. Witgoor moest nu wel volop voor de aansluitingstreffer gaan want de klok tikte in het voordeel van de bezoekers.Eerst was er een gevaarlijke voorzet die aan iedereen voorbij waaide. Wat later moest Vervoort indruk maken op een kopstoot. En in de 79e minuut moest Simon een lage bal in hoekschop duwen. Met nog 5 minuten op de klok stak VC zijn neus nog eens aan het venster. De Ridder vond Bruyninckx, Stef dolde met wat Witgoorverdedigers en legde de bal buiten het bereik van Hoskens in doel. De match was gespeeld en het roodwitte genootschap kon voldaan gaan genieten van versnaperingen op de kerstmarkt.

VC sluit zo de heenronde af op een 8e plaats, met 5 overwinningen, 5 gelijke spelen en 5 nederlagen en met 20 punten. Maar vooraleer de eindejaarsfeesten aan te vatten moet VC nog een laatste job klaren, zondag in het eerste duel van de terugronde op het veld van Sint Job. Aanvang om 14:30 u.