K Sint Job FC – VC Herentals 1 – 4

VC wint overtuigend in St. Job in de grote Martijn Thomassen-show.

In de laatste competitiewedstrijd van het jaar moest VC naar St. Job, de nummer laatste uit het klassement. Dat zo’n matchen geen garantie op succes zijn bewees Herentals nogal eens in het verleden. De thuisploeg kwam eerst op voorsprong, maar roodwit stelde in de tweede helft orde op zaken.

De wedstrijd begon al meteen met hilariteit toen Bruyninckx  een terugspeelbal op doelman Smets kon afblokken. De bal vloog naast de kooi van de verbauwereerde thuisdoelman. De wedstrijd kabbelde gezapig heen en weer, met toch  veldoverwicht voor de bezoekers. Op het kwartier bereikte een voorzet van Van Dingenen het hoofd van Convalle. Gianni legde de bal terug op Voorspoels maar Davy kreeg de bal van dichtbij niet in doel. Op het halfuur kopte Genar een voorzet naar doel. Van de Kerkhof kreeg de bal op z’n hoofd en die kaprioleerde buiten het bereik van Vervoort in doel. 1-0 De bezoekers leken wat aangeslagen. Het zou toch niet waar zijn, zeker. Het beloofde nog een zware namiddag te worden. Maar amper 5 minuten later zag de wereld er weer heel anders uit. Thomassen, vorige week nog van het veld gedragen, waarbij we dachten dat hij een hele poos verstek zou moeten laten gaan, liep er terug bij en hoe? St. Job was nog aan het nagenieten van de voorsprong wanneer een voorzet van Bruyninckx door Thomassen werd binnengekopt. 1-1. Het moet de nederlander geinspireerd hebben want amper 2 minuten later zette hij een één-twee op met Voorspoels en duwde met rechts de bal voorbij Smets. 1-2 En nog was de bezoekende honger niet over want weer luttele minuten later kreeg Bruyninckx  een plaatsbal net niet gekadreerd. Het sierde Sint Job dat ze bleven proberen om openingen te vinden in de Herentalse defensie, maar die stond pal. Net voor de rust waren veel Brechtenaren mee ten aanval getrokken, de bal werd ontzet en plots stonden 3 bezoekers tegen 1 verdediger. Maar de laatste pas kwam er niet uit en weg was de wenkende kans. Rust 1-2

Iedereen verwachte in de tweede helft een thuisoffensief maar het waren de bezoekers die resoluut naar een meer confortabele voorsprong zochten, met al meteen een vrije schop op de rand van het strafschopgebied, die over getrapt werd. In de volgende fase bereikte een VC-aanval het hoofd van Voorspoels, maar die kopte over. En dan minuut 47: Thomassen, weer hij, kreeg de bal op links, kapte naar binnen en trapte met rechts in de rechterbovenhoek, buiten het bereik van Smets. We zagen het Trossard bij Genk eerder deze week ook doen. Even leek Sint Job druk te gaan zetten. In de 55e minuut moest Vervoort met een beenveeg zijn ploeg behouden voor de aansluitingstreffer. Maar aan de overzijde kwam Convalle centimeters te kort om een lage voorzet van De Ridder in doel te glijden. VC maakte nu, met bij wijlen vloeiende combinaties, de bal ongrijpbaar voor de thuisploeg. We zaten al in het slotkwartier wanneer Voorspoels met een verschroeiend schot de handschoenen van Smets testte. Even later kon Dave, in de kleine rechthoek, uit de draaiing, niet genoeg kracht zetten om Smets te verontrusten. In minuuut 83 al viseerde De Ridder met een zwaar afstandsschot de kruising. Even later deed Bellens van de rechterzijde hem dat na. Nu kon Smets nog in hoekschop werken. In minuut 88 moest Vervoort nog eens aan het werk. Hij kreeg de bal bij Thomassen die vond het hoofd van Bruyninckx en Stef buffelde de 1-4 tegen de touwen. Martijn Thomassen werd, hoe kan het ook anders, met 3 doelpunten en 1 assist, man van de match.

VC sluit 2018 af met een mooie 6 op 6 en vind aansluiting bij de subtop. Ook in de tweede periode lijkt VC zich in de debatten te gaan moeien. Roodwit heeft vóór het jaareinde nog één opdracht uit te voeren. Op 29 december is er de jaarlijkse confrontatie met SKS , die in de voorbereiding wegens veel blessures werd uitgesteld. Die wedstrijd start op Sint Janneke om 14:00 u. 2019 start voor VC met twee thuiswedstrijden. Op 6 januari komt Berg en Dal op bezoek, dan is er ook een restaurantdag, een week later krijgt VC het bezoek van Schriek. Beide matchen starten om 14:30 u. Wij houden eraan om u, via deze weg, prettige eindejaarsfeesten toe te wensen en een vreugdevol 2019 vol geluk en voorspoed.