K Merksplas SK – VC Herentals 0 – 0

Ploegfoto 2021 10 17

VC pakt punt in Merksplas.

VC moest aantreden zonder Voorspoels en Dams, voor wie het seizoen voorbij lijkt. Roodwit haalde, toch wel verdiend, een punt bij de Spetsers in een eerder kansloze wedstrijd.

Het eerste kwart van de wedstrijd kleurde rood en wit. VC domineerde, met veel dreiging, maar raakte moeilijk, tot niet, in de buurt van doelman Vermetten. Dan maar schoten vanuit de tweede lijn. Maar pogingen van Mariƫn, Dillen, Andries en Convalle misten de goede richting. In de 23e minuut kneep Dillen vanop links naar binnen en viseerde de kruising. Vermetten kon, a la Courtois, de bal nog net in hoekschop tippen. Enkele minuten later was Merksplas een eerste keer in de buurt van Brosens. Maar de bal vloog ver naast. Nog wat later, VC had zijn meesterschap op het middenveld ondertussen verloren, bereikte een voorzet thuisspeler Janssens, maar die keilde de bal, op enkele meters van doel, hoog over de reclameborden. Aan de overzijde had Vermetten heel wat moeite met een stuiterende bal van Raeymackers. Even later was Vanlommel iets te klein om met het hoofd een scherpe voorzet af te ronden. Een sterke Convalle sloot de eerste helft af met een ver schot dat ook al de juiste richting miste.

In een eerder kansloze tweede helft mocht Bosmans meteen aanleggen maar Brosens pakte simpel. Na een uur legde Adriaensen, ex VC, aan, maar zijn poging waaide ook al ver weg. De grootste bezoekende kans noteerden we in de 62e minuut. De snelle Dillen werd in het straatje gestuurd. Zijn lob kon nog net verijdeld worden door Vermetten. Daarna bloedde de wedstrijd zowat dood. Vele vervangingen en veel, soms dom, balverlies verhoogden de spektakelwaarde niet. Pleysier probeerde eens van op afstand maar ook daarmee kende Brosens geen probleem. Enkele minuten voor affluiten waaide een voorzet schijnbaar over alles en iedereen. Brosens liet de bal over de achterlijn lopen maar had geen rekening gehouden met een inlopende thuisspeler. Die legde terug en Van Dijck kon scoren. Maar de speler waarvan de teruglegger vertrok stond in buitenspel en het late Merksplasfeest ging niet door. Meteen het einde van de wedstrijd met een verdiend punt voor de bezoekers. Het eerste kwart speelde VC goed tot zeer goed, zonder uitgespeelde mogelijkheden. Achteraf verwaterde de wedstrijd en leek iedereen te kunnen leven met deze puntendeling.

We onthouden dat we weer een weekend dichter bij het einde van een, voor Herentals een tumultueus, voetbalseizoen zitten. Op Paaszaterdag trekt roodwit naar Loenhout. Aftrap om 19: 30 u.