K Kontich FC – VC Herentals 2 – 2

VC pakt weer punt in toegevoegde tijd, nu in Kontich.

In deze laatste wedstrijd van 2019 trok VC naar Kontich, een ploeg die evenveel punten telt en net als roodwit toch wel onder zijn waarde geklasseerd staat. Het was voor beide teams zaak om niet te verliezen. Het werd uiteindelijk een gelijkspel na een, net als vorige week, bewogen matcheinde.

Roodwit moest de diensten van Bellens en Aladji missen, Voorspoels stond in de basis. VC begon scherp en meteen zonderde Vlaeymans Voorspoels af. Normaal mist de herentalse spits zulke kansen niet maar Davy mikte het leer wel voorbij doelman Ledent, maar ook aan de verkeerde kant van de paal buiten. Kontich probeerde Brosens te bedreigen met een afstandsschot, maar dat ging ver naast. Er zaten te veel foute passes in het spel om de wedstrijd attractief te noemen. Na 10 minuten trapte Vlaeymans een metertje naast. Even later werd een gevaarlijke bezoekende vrije trap in hoekschop gewerkt. Uit die hoekschop kopte Van der Linden niet zover naast. In de 19e minuut kon een Kontichnaar van op links voorzetten. Aan de tweede paal was VC Van Loon vergeten en die kopte binnen. 1-0 Roodwit had het dan wat moeilijk om de bal in de ploeg te houden. Even voor het half uur ging Szalega zijn kans maar werd licht aangetikt in het strafschopgebied. De ref wuifde terecht de elfmeterclaim weg. De bal kwam bij Vlaeymans, omspeelde zijn tegenstander en ging dan tegen de grond. Nu ging de bal wel op de stip. Convalle, wie anders, kweet zich van die taak en bracht Herentals langszij. 1 – 1 Kontich voelde zich wat bekocht en ’t werd nog erger wanneer even later Verdoren de doorgebroken Dillen aantikte en meteen mocht gaan douchen. VC wist niet meteen raad met die man meer situatie. Rust 1-1.

VC zette meteen, tot tweemaal toe, Ledent aan het werk. Ook een schot van Adriaenssen moest de Kontichse doelman pareren. Na een mooie bezoekende aanval door het hart van de thuisverdediging kwam de bal bij de vrije Ziedins maar de afwerking eindigde simpel in de handen van de thuisdoelman. De man minder situatie begon zich blijkbaar toch te laten gevoelen bij de thuisploeg. Geel-rood geraakte nog moeilijk in de buurt van Brosens. Maar de Herentalse achterhoede moest steeds oppassen voor de snelle Kontich-spitsen.  Even voor het uur bracht een VC aanval de bal tot bij Vlaeymans, maar ook Sam vond Ledent op zijn weg. Ook een schot van Szalega geraakte niet voorbij de Kontichse portier. In de 68e minuut mocht Ziedins op Ledent afgaan. Ilyano kreeg de bal voorbij Ledent, maar zag zijn wenkende kans voorbij de paal buiten gaan. Met nog een kwartier te gaan was Kontich nog eens gevaarlijk waarbij de bal uiteindelijk in hoekschop hobbelde. 5 minuten later ging Vlaeymans op wandel, geraakte tot aan de achterlijn maar schoot dan in het zijnet. Hier lagen zeker mogelijkheden. De wedstrijd kabbelde naar het einde maar VC wou de zege. Op hoekschop was Van der Linden  ei-zo-na succesvol. Een schuchtere poging van de thuisploeg werd door Brosens ongedaan gemaakt. Maar dan, wat niemand nog verwachtte…De klok stond al even op 90 wanneer Kontich nog eens een aanval met veel volk in elkaar stak. Een eerste poging kon Brosens nog onschadelijk maken maar op de herneming van Van Esser moest hij zich gewonnen geven. Ongeloof bij alles wat rood en wit was. Maar… bij Charleroi kent men Mazu-time. Bij Herentals begint men stilaan van Braeckmans –time te spreken. In minuut 92 werd een lange bal in het Kontichse strafschopgebied gedropt. De bal kwam bij Szalega. Iedereen dacht aan buitenspel, maar Leon kopte de bal over Ledent en bezorgde Herentals dan toch het verdiende gelijkspel. 2-2

Na het laatste fluitsignaal heerste in beide kampen een gemengd gevoel. Beide teams claimden de overwinning maar moesten uiteindelijk vrede nemen met een gelijkspel. VC sluit 2019 af op een 11e plaats naast Antonia,  Zoersel en Kontich. De strijd om het behoud ligt nog helemaal open. VC werkt tussen de feestdagen op 28 december om 14:00 u. nog een vriendschappelijke wedstrijd af, thuis tegen OG Vorselaar. Op 5 januari 2020 start het tweede luik van de competitie thuis tegen Wezel, met vooraf een restaurantdag. Wij houden eraan om via deze weg al onze trouwe supporters, sympathisanten, trainers, afgevaardigden, medewerkers en bestuur een prettig kerstfeest toe te wensen en een vreugdevol 2020 vol voorspoed en voetbalplezier bij onze club: VC Herentals.