K Duffel VV – VC Herentals 0 – 1

VC pakt de volle buit in VV Duffel.

Het lijkt allemaal voor de hand liggend : op bezoek bij de rode lantaarn die dit seizoen nog geen enkele thuisoverwinning kon optekenen. Een heerlijk voorjaarszonnetje kon VC Herentals nochtans niet inspireren om er in Duffel een lap op te geven. Een te korte terugspeelbal halfweg de eerste helft zorgde voor de roodwitte driepunter.

VC nog steeds zonder Voorspoels en Vlaeymans en de geschorste De Swert, moest ook de licht geblesseerde Thomassen op de bank laten. Het eerste kwartier was er één zonder al te veel doelkansen, al hadden we het gevoel dat de meeste wil om te winnen van de thuisploeg kwam. Maar Vervoort bedreigen zat er niet of nauwelijks in. Rond het kwartier was er wel een gevaarlijke vrije trap, maar het leer waaide aan de kooi van Vervoort voorbij. De acteurs gingen dan terug van het eerste lentezonnetje genieten. Veel goeie wil, dat wel, maar zonder gaatjes te vinden in de defensies. Tot minuut 26. Bij een bezoekende aanval werd de bal, door een Duffelse verdediger tot bij zijn doelman gekopt. Althans dat was de bedoeling. In werkelijkheid zat Vercammen snel bij de terugspeelbal en kon scoren. 0 – 1. De bezoekers kregen nu toch meer grip op de wedstrijd. Even voor het half uur kwam de bal bij De Ridder. Zijn schot ging meters naast. Met de rust al in zicht dook plots een Duffelse aanvaller voor Vervoort op, maar Simon verhinderde de gelijkmaker.

Na de rust wilden de bezoekers snel zekerheid over de overwinning maar de aanvalslust verliep eerder stroef. Rond het uur noteerden we de mooiste aanval van de bezoekers. De bal kwam bij Bruyninckx, maar die plaatste ver over. Even later was er weer een scherpe VC aanval maar de afwerking liet te wensen over. VC consolideerde zijn kleine voorsprong. VV Duffel rook zijn kans maar dat gaf mogelijkheden aan de bezoekers. In minuut 65 viel Thomassen in, na een impressionante opwarmbeurt en die zorgde meteen voor gevaar. In minuut 72 verraste Van Eynden  bijna de thuisdoelman. Uit de daarop volgende hoekschop kopte Van de Kerkhof nipt naast. In minuut 78 werd een strakke voorzet van een hard werkende Convalle ei zo na in eigen doel gewerkt. In minuut 85 al moest doelman Smets zijn ploeg behoeden voor de vroege beslissing. De thuisploeg verzette nu hemel en aarde om alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen en probeerde te drukken. In de 89e minuut ging Bruyninckx scoren maar kreeg het leer niet onder controle. Even later was de overwinning een feit.

Niemand was warmgelopen voor de toch wel verdiende overwinning. Maar door de te gekke uitslagen op de andere velden, staat VC nu plots op 4 punten van de leiders Witgoor en Zoersel. Roodwit bezet de 4e plaats, samen met Kontich, de tegenstrever die volgende week naar Sint Janneke komt.  Aanvang om 15:00 uur. Vooraf is er een restaurantdag.