FC Wezel Sport – VC Herentals 2 – 1

VC nipt onderuit in Wezel.

Het werd een wedstrijd met 2 gezichten. VC Herentals tekende voor de eerste helft, neofiet Wezel voor de tweede. Uiteindelijk besliste een licht toegekende strafschop de wedstrijd.

VC, nog steeds zonder de geblesseerden Voorspoels, Van der Linden en Weyten, moest ook de diensten van Ziedins en Szalega missen. Puzzelwerk dus voor ad-interimtrainer Leysen. Kabongo werd in extremis nog aan de kern toegevoegd. De aalvlugge aanvaller begon sterk maar zakte op het kleine veld geleidelijk weg. Dat hij zijn diensten nog gaat bewijzen voor roodwit staat buiten kijf.  De aanvang van de wedstrijd werd gekenmerkend door veel en snel middenveldspel. De bezoekers hadden toch wel het beste van het spel en hielden de thuisploeg ver weg van het doel van Brosens. In de 8e minuut onderschepte Convalle de bal en mocht op De Bisschop afgaan. Met een sublieme lob tekende hij voor het eerste VC doelpunt van het seizoen. De bezoekers bleven de wet dicteren maar geraakten niet of nauwelijks nog in de buurt van De Bisschop. Even voor het half uur was Wezel gevaarlijk. Maar Brosens weerde de geniepige vrije trap in hoekschop. Aan de overzijde schoot Vlaeymans de bal zwak in de handen van de Wezelse doelman. Even later werd Adriaensen door de thuisdefensie geloodst maar Jelle kreeg geen controle over de bal. Even voor de pauze kreeg Convalle een voorzet ook al niet gecontroleerd of Gianni had moederziel alleen voor De Bisschop gestaan.De laatste kans was ook nog voor roodwit. Kabongo slalomde door de Wezelse afweer maar besloot nipt naast.

In de tweede helft had trainer Van de Paar duidelijk meer aanvallende consignes meegegeven, want de bezoekers moesten achteruit. In de 54e minuut was er een eerste poging maar Brosens maakte die onschadelijk. Rond het uur trapte Bellens naar doel. Zijn schot werd aan de tweede paal in doel gewerkt, maar de grensrechter stond met de vlag omhoog en het herentalse feest ging niet door. Integendeel want de Wezelse aanvallen kwamen nu van alle kanten. VC had er geen oplossingen voor. In minuut 65 sneed een Wezelse 1-2 dwars door het hart van de bezoekende defensie en Grepi zette de bordjes terug in evenwicht. En Wezel bleef maar komen. Het zag op geen inspanning en voelde dat er meer in zat. In minuut 72 ging weer een thuisaanvaller richting Brosens, maar Cedric hield VC in de match. Enkele minuten daarna noteerden we het volgende hete standje voor het herentalse doel, waarbij de bal de deklat likte. De roodwitte verdedigers zagen alle kleuren van de regenboog, maar Brosens gaf geen krimp. In minuut 75 volgde het zoveelste geharrewar voor Brosens’ doel. De bal ging van dichtbij tegen de arm van De Ridder. Die arm was nochtans tegen het lichaam van Ilia. De scheids wou aanvankelijk wegwuiven maar wees dan toch maar naar de stip. Medic gaf Brosens geen kans. 2- 1 Wezel ging dan wat op die voorsprong teren maar het was duidelijk dat de bezoekers voetballend niet meer in de buurt van De Bisschop geraakten. En VC maakte kennis met de eerste nederlaag van het seizoen.

VC Herentals werd in het eerste half uur van de tweede helft zowat overklast. Vreemd toch als je in de eerste 45 minuten het betere van het spel hebt en zowat niets weggeeft. Jammer toch dat een discutabele elfmeter over het resultaat van de wedstrijd moet beslissen. Hopelijk heeft VC in de loop van het seizoen die dame fortuna wel eens aan hààr zijde. Maar veel tijd tot discussie is er niet want VC staat alweer voor een volgende opdracht. Volgende week thuis tegen Ternesse, dat toch ietwat verrassend ging winnen in Kontich. Aanvang om 15:00 u. met vooraf een restaurantdag.