FC Mariekerke – VC Herentals 1 – 2

VC wint ook in Mariekerke.

VC Herentals trok voor zijn langste verplaatsing naar Klein-Brabant. Mariekerke starte zwak aan het seizoen, maar na winst op Sint Janneke, toen nog tegen een onherkenbaar Herentals, waren ze aan een indrukwekkende klim naar boven begonnen en waren al 8 speeldagen ongeslagen. Een sterk collectief Herentals won de wedstrijd diep in de tweede helft. Roodwit bleek later zelfs de grote winnaar van het weekend te zijn.

Het werd best een genietbare partij aan de Droogveldstraat. De wind blies in de eerste helft pal in het voordeel van de thuisploeg en dat gaf hen, in de eerste periode, een licht veldoverwicht. Het was nochtans een kwartier wachten tot een vrije trap centimeters over het doel van Vervoort gepegeld werd. 10 minuten later deed Pieters dat voor de thuisploeg nog eens over. Vervoort had zijn handen vol met voorzetten en hoekschoppen maar zat overal met zijn vuisten tussen. VC moest er voetballend uitkomen en kreeg, even voor het half uur, zijn eerste grote kans. Maar Vlaeymans kon net niet bij de bal. Aan de overzijde fladderde een ver schot, gedragen door de wind, bijna in doel.  De bezoekers verzetten bergen werk om de Mariekerkse aanvallers uit de buurt van Vervoort te houden. Op de 37e minuut  knutselden de bezoekers een mooie aanval in elkaar. Die eindigde op de deklat, maar de lijnrechter had een bezoeker in buitenspel gezien. De laatste kans voor de rust was voor  Thomassen. Hij kreeg een vrije kopkans maar besloot naast de kooi van Blommaert.

In de tweede helft had VC het windvoordeel. Met al meteen een reuze kans voor Bruyninckx, maar Stef was te verbauweerd om de bal voorbij Blommaert te duwen. VC probeerde het doel van Mariekerke te bestoken maar werd ver uit het strafschopgebied gehouden. Na een uur was er een zwaar schot van De Ridder, dat maar nipt naast ging. Aan de overzijde moest diezelfde De Ridder Vervoort bijspringen op een inzet van Audenaert. Er zat nu toch meer gevaar in de aanvallen van de bezoekers. In de 68e minuut kopte Spiessens op een hoekschop nipt naast. Even later kende nog maar eens een zwaar schot van De Ridder nipt geen succces. Met nog een kwartier te gaan kon de thuisploeg nog eens uitbreken maar met de poging van Ernst had Vervoort geen problemen. Een sterk collectief Herentals bleef de bal goed rondspelen op zoek naar openingen. Toch kabbelde de wedstrijd naar een scoreloos einde. Maar in minuuut 79 dook Van de Kerkhof plots het strafschopgebied in en gaf Blommaert geen kans. 0-1. De thuisploeg was nog maar net van die opdoffer bekomen of nummer twee hing al tegen de touwen. Op identiek dezelfde manier werd Van Eynde aangespeeld en Lucas trapte ook al overhoeks voorbij Blommaert. En toch werd het nog spannend want in de 87e minuut kreeg Mariekerke een hoekschop. De bal kwam na heel wat geharrewar bij Pieters en die zorgde voor de aansluitingstreffer. Maar verder kwamen de palingjongens niet meer. VC had zijn achtste uit-overwinning op rij op zak. Een hele prestatie.

Van de 6 overgebleven titelkandidaten was roodwit de enige ploeg die kon winnen. VC klimt over Zoersel naar plaats 4 en heeft nog een wedstrijd meer te gaan dan zijn 3 opponenten. Door hun wedstrijd te verliezen zijn De Kempen en Zoersel zo goed als uitgeteld voor de titel. VC wordt daardoor ook autoritair leider in de derde periode. Volgende zondag komt Rochus Deurne naar Sint Janneke, dat nog in volle degradatiestrijd verwikkeld is. Aanvang om 15:00 uur.