FC Heikant Berlaar – VC Herentals 1 – 1

VC pakt felbevochten punt in Heikant.

Om een meer confortabele plaats in de rangschikking te bekleden zou Herentals best een aantal wedstrijden winnen. Alleen grote optimisten meenden dat dat op Heikant kon gebeuren. De paarse formatie van Rudy Van Houdt verbaasde tot hiertoe en greep op het nippertje naast de eerste periode. Het beschikt over een degelijke ploeg en alleen Zoersel kon iets gaan rapen aan de Melkouwen.

VC had dus niks te verliezen en trok meteen naar voor. De thuisploeg herstelde snel het evenwicht. Er werd om elke meter grond gestreden. Veel verzorgd middenveldspel , maar de doelmannen kwamen in de beginfase niet aan het werk. Rond het kwartier werd Van Eynden diep gestuurd, zijn schot ging niet zover voorlangs. Even later ging Vlaeymans zijn kans, ontdeed zich van een aantal belagers maar zijn schot ging ver naast. Nog altijd in het openingskwart kreeg Van Eynden opnieuw de bal. Zijn vreemd schot hobbelde net naast de kooi van Thijs buiten. We waren al meer dan een half uur ver vooraleer Heikant Vervoort kon bedreigen. Maar een afgeweken bal eindigde in hoekschop. Even voor de pauze stak Heikant een mooie aanval ineen, maar de afwerking liet te wensen over. De laatste mogelijkheid van een geanimeerde eerste helft was een kopbal van Voorspoels. Maar via de rug van een tegenstander eindigde de bal in hoekschop. Ruststand 0-0

De tweede helft geleek lang op de eerste, dus zonder echt doelgevaar. Even na het uur werd Van Eynden weer diep gestuurd. Lucas borstelde de bal naast Thijs maar de bal had wat kromming en eindigde tegen de paal. Het was maar uitstel want bij de volgende fase troefde Voorspoels zijn opponent af en kopte voorbij Thijs.0-1 Heikant reageerde meteen met een gevaarlijke voorzet. Maar niemand was gevolgd en weg was de kans. Heikant moest nu wel naar voor, maar de tegenaanvallen van roodwit waren niet zonder gevaar. De tijd speelde in het voordeel van de bezoekers. Een kwartier voor tijd leek Huysegems te gaan scoren maar hij kreeg de bal net niet onder controle. In de 80e minuut moest Vervoort echt aan het werk op een schot van Kamiel Van Hoogten. Bij de volgende fase werd een voorzet eerst ontzet, maar Vervoort ging achter Huysegems aan, tikte hem aan en de bal ging op de stip. Huysegems kweet zich van die taak en de bordjes hingen terug in evenwicht.1 – 1. Iedereen snakte naar het einde. Enkele minuten voor dat einde haalde een Heikant-aanvaller de achterlijn. Maar op zijn voorzet trapte Jeroen Vets de bal buiten het stadion. Wegens een blessurebehandeling liet de ref 7 lange stresserende minuten overspelen. Vriend en vijand slaakte een zucht van verlichting na het laatste fluitsignaal. Beide teams konden de wedstrijd winnen maar verdienden niet van ze te verliezen. Bijgevolg kon iedereen vrede nemen met dit gelijkspel.

Voor VC moet dit punt toch een opsteker zijn. Het zette vandaag meer dan zijn voet naast de runner up. Buiten een aantal mindere ploegen is iedereen aan elkaar gewaagd. De vorm van de dag, geschorsten, kleine details in de wedstrijd of een beetje geluk kunnen het resultaat in het voordeel of in het nadeel laten kantelen. Volgende zondag thuis zou een driepunter voor VC welgekomen zijn. Maar dan moet het eerst voorbij Mariekerke. De geelgeschorste Thomassen is dan terug inzetbaar, maar Ilja De Ridder pakte op de Hei zijn derde geel kartonnetje en zal vanaf de lijn toekijken.  Aanvang om 14:30 u.