Exc. Mariaburg – VC Herentals 0 – 3

© Event Photography Peter

VC Herentals brengt de winst mee vanuit Mariaburg.

Na de 1 op 6 in de laatste 2 wedstrijden thuis kon VC maar beter niet verliezen in Mariaburg. Maar de wedstrijd was al beslist in het bezoekende voordeel vooraleer ze goed en wel begonnen was. VC speelde voornamelijk een heel volwassen wedstrijd.

Kopzorgen bij trainer Braeckmans want naast Laenen kon hij niet rekenen op zijn kapitein Convalle en in laatste instantie meldde Hoefnagels zich ziek. De wedstrijd werd beslist op kunstgras en daar had roodwit wel kaas van gegeten.

Na 3 minuten kreeg Vanlommel de bal en zag doelman Merken ver uit zijn doel staan. De lob van Dries, van op zo’n 35 meter, ging enig mooi over de Ekerse keeper in doel. 0-1 en VC meteen op rozen. Twee minuten later zag het er al helemaal mooi uit want uit een hoekschop kopte een roodwitte aanvaller op doel. De bal kwam bij Wouters terecht en die verschalkte Merken een 2e maal . 0-2 In de 13e minuut waren de bezoekers weer gevaarlijk maar de laatste pass kwam niet aan. Even later werd Mariën diep gestuurd. Louis had de 0-3 aan de voet maar nu kon Merken wel redding brengen. VC had de zaakjes onder controle, de verdediging speelde een zeer secure wedstrijd. Net voor het half uur trapte Vanlommel over. In de volgende fase zette Claes Merken nog eens aan het werk en een vrije trap van Auwers vloog een meter naast. Met de rust in zicht ging een thuisspeler zijn kans maar ook die bal ging over.

Mariaburg was verplicht om iets aan de achterstand te doen, wou ook wel maar botste steeds op een zeer degelijke VC-defensie. Rond het uur nam Ziedins de bal mooi aan maar trapte een metertje over. In de 63e minuut waren de bezoekers daar weer. Merken kon nog nipt in hoekschop duwen. Mariaburg wou wel maar liep zich steeds te pletter op een rode muur en moest achteraan steeds de gevaarlijk VC-spitsen in het oog houden. In de 69e minuut viel de wedstrijd in een beslissende plooi. Auwers, die kon terugblikken op een beresterke wedstrijd, zag Vanlommel door de verdediging glippen en Dries tekende zijn tweede van de avond aan. 0-3. Even later moest Merken zijn ploeg behoeden voor een vierde treffer. VC liet de teugels wat los, maar verdedigde heel sober en vond steeds de vrije man. Op het einde probeerde Mariaburg nog wel een eerredder te potten maar ook dat gunde een solide en matuur Herentals geheel hen niet.

Van een vreemde situatie gesproken: van de drie uitwedstrijden werd geen enkele verloren, van de drie thuiswedstrijden geen enkele gewonnen. Door deze winst nestelt VC zich in het midden van de rangschikking. Maandag kennen we het verdict voor Convalle. Laat ons hopen dat het resultaat positief is net zoals dat van Laenen. Volgend zondag komt Brasschaat naar Sint Janneke. Vooraf kan u genieten van overheerlijke gerechten. De wedstrijd start om 15:00 uur.