Berlaar Heikant – VC Herentals 0 – 1

VC wint in Heikant, ein – de – lijk.

In de aanhef van vorige week gaven we het al aan: het kon niet uitblijven, het moet eens gaan ontploffen bij roodwit. Zondagnamiddag was het zover. Heikant was het kind van de rekening. Niet dat VC supermachtig was, maar het zette, zoals zo vaak al dit seizoen zijn been naast dat van de tegenstander, toch derde in de rangschikking. Een tomeloze inzet en voorbeeldig karakter, met doelman Brosens als onklopbaar sluitstuk, ook dat mag vermeld, leidde VC naar zijn eerste overwinning van het seizoen. Minpunt aan deze zege : roodwit liep heel wat averij op.

Na een kwartier aftasten kwam de eerste actie van de thuisploeg maar die droeg maar tot aan de grote backlijn. Het zette Heikant aan om hoger te gaan spelen maar elke aanval op een verwaterde grasmat liep finaal fout. Halfweg de eerste helft tekende Convalle voor het eerste echte VC-gevaar. Maar Gianni was te verbouwereerd en de bal huppelde in doeltrap. Even later was Gianni daar weer, ging het duel aan met doelman Thys. De bal viel voor de voeten van De Ridder, zijn volley ging voorlangs. Defensief blokte Herentals alle gevaar af. Vele lange Heikant-ballen stuiterden op de natte grasmat over de achterlijn van Brosens. Net na het half uur werd Convalle onder verdachte omstandigheden, en binnen het strafschopgebied, tegen de grond gewerkt. Ref Bosmans zag er geen graten in. De thuisploeg tekende voor de volgende poging,  maar Brosens pakte simpel. Even later kopte Bellens een voorzet in de handen van Thys. Iedereen was al met z’n gedachte bij de pauze wanneer de Berlaar-defensie een laterale pass verstuurde. Niet zonder risico, zo bleek want  Voorspoels was er als de kippen bij en Herentals mocht met 0-1 gaan rusten.

De tweede helft kreeg gaandeweg het niveau van een thriller. Ref Bosmans trok her en der geel voor een 4-tal bezoekers, waarbij Bellens en De Ridder volgende week van op de zijlijn zullen moeten toekijken. Toch tekende Vlaeymans, rond het uur, voor het eerste gevaar in de tweede helft. Zijn schot ging een meter over. Even later was Sam daar weer maar nu werd zijn poging nog in hoekschop gewerkt. Het water viel nu met bakken uit de hemel. Even later misstapte Voorspoels zich en moest naar de kant. Met nog 20 minuten te gaan raakte een voorzet van Dillen bij de vrijstaande Vlaeymans. Sam controleerde met de borst en trapte in de volley van op de penaltystip. Toch kon Thys deze torenhoge kans onschadelijk maken. Met nog een kwartier te gaan hield elke aanval nu potentieel doelgevaar in. Dillen werd diepgestuurd, zijn voorzet waaide over. In de volgende actie stond Aladji aan het kanon. Thys had er meer moeite mee dan hem lief was. De Ridder werd omspeeld, Ilja raakte eventjes zijn tegenstrever aan en mocht meteen gaan douchen. Het werd nu toch even benauwd in het Herentalse kamp. Met nog 12 minuten te gaan mocht VC een hoekschop nemen. Bellens raakte de bal net niet goed genoeg met het hoofd. Heikant verzette hemel en aarde om zich naast de rode lantaarn te heisen. 10 minuten voor tijd was het bijna zo ver, maar Brosens had een geweldige save in huis en werkte in hoekschop. Op die hoekschop werd de bal naast gekopt. In minuut 83 werd een Berlaarnaar tegen de grond gewerkt, randje strafschopgebied. Brosens pakte de poging simpelweg. De klok tikte tergend traag voor de bezoekers. Met het einde in zicht trachte een Heikant-aanvaller met een omhaal Brosens te verrassen. Maar het leer ging een meter over. Ook de laatste aanval stierf in de handen van de VC-doelman. Na 6 minuten extra tijd en gespannen zenuwen maakte Bosmans een einde aan de match. VC had zijn eerste 3-punter beet.

VC geeft meteen de rode lantaarn door aan Sint Dimpna en wil de opmars naar boven verder zetten. Zondag komt Lille, een ploeg die de laatste weken vlotjes de weg naar doel weet te vinden. Bij Herentals zullen De Ridder en Bellens er, wegens geelsgeschorst, niet bijlopen. Voor Voorspoels is het afwachten hoe de blessure zal evolueren. De wedstrijd vangt aan om 14:30 u. Vooraf is er een restaurantdag.