VC Herentals – ’s Gravenwezel-Schilde 0 – 0

VC speelt, in ontgoochelende wedstrijd, gelijk tegen ’s Gravenwezel-Schilde.

Met de eindstanden van zaterdag op de andere velden in het achterhoofd, kon VC een gouden zaak doen met het oog richting behoud. Roodwit had bij winst een bonus van 6 punten op de degradatieplaatsen. Maar het draaide even anders uit. Het resultaat is zeker geen drama, het spelniveau was dat wel.

VC moest de diensten missen van goudhaantje Gianni Convalle. VC daardoor toch wat onthoofd maar gaf meteen zijn aanvallende intenties aan en drukte             ’s Gravenwezel achteruit. Na 8 minuten leverde dat een eerste kans op , maar de bal werd nog net ontzet voor de neus van De Ridder. ’s Gravenwezel herstelde snel het evenwicht maar geraakte moeilijk of niet in de buurt van het herentalse doel. Even voor het kwartier zagen we een vlotte thuiscombinatie. Maar het schot van Aladji eindigde simpel in de handen van Van de Vyver. Er viel dan een kwartier geen poging meer te noteren, tot Kocak de bal kreeg. Zijn schot ging een meter naast. Even later mocht Szalega op Van de Vyver afgaan. Maar Leon werd nog teruggehaald. In de 41e minuut kon De Ridder koppen. Maar ook hier kende Van de Vyver geen problemen mee. Met de rust in zicht haalde Szalega zwaar uit. Nu moest Van de Vyver wel vol aan de bak en werkte in hoekschop. Het laatste feit voor de pauze was er zowaar één van de bezoekers maar een verrassend schot vloog hoog over de kooi van Brosens.

Na de rust zagen we een toch ietwat meer aanvallend ‘s Gravenwezel. In de 53e minuut moest Brosens zijn ploeg zelfs behoeden voor een achterstand. 5 minuten later waren de Schildenaren  daar weer maar een schot ging naast. Aan de overzijde kreeg Adriaensen dé kans om VC op voorsprong te brengen maar de bal wipte even op wanneer Jelle afdrukte, de bal vloog hoog over het doel van Van de Vyver. Enkele minuten later was roodwit daar weer maar Van der Linden kopte voorlangs  maar een medespeler stond buitenspel. Het werd nu een fysieke slijtageslag. Een kwartier voor tijd ontsnapte Dillen maar zijn schot was te zwak om Van de Vyver te verontrusten. VC probeerde, maar raakte moeilijk in de buurt van de Schilde-doelman. De bezoekers hadden op de counter steeds veel volk mee. Het slot was dan toch weer meer roodwit getint. In minuut 84 was er een heet standje voor het bezoekende doel, maar geen enkele herentalsenaar kreeg de bal tegen de netten geduwd en de bal kon nog net in hoekschop worden gewerkt. De laatste actie was een teruggelegde bal waar Michiels zwaar op uithaalde maar de bal keilde een halve meter over doel.

Niet verliezen was heel belangrijk en dat liet zich op het terrein ook gevoelen. De supporters waren de dupe van dit ondermaats vertoon. Veel schieten beide teams met dit gelijkspel niet op. VC verzuimde om zich ruimte te geven in het degradatiedebat, maar gaat zeker die kans nog krijgen. Laten we hopen dat er dan meer inspiratie en creativiteit aan de dag gelegd wordt. Zaterdagavond is er de uitwedstrijd naar RC Mechelen, die zich als zeer moeilijk aankondigt. De wedstrijd vangt aan om 20:00 u.

Klik hier voor foto’s (Event Photography Peter)