VC Herentals – KSAV St. Dimpna 4 – 0

VC zet opmars verder na winst tegen Sint Dimpna.

In de kelder van het klassement deed de verliezer tussen het duel tussen VC Herentals en Sint Dimpna een slechte zaak. Maar roodwit hield de punten zondag thuis en klimt verder naar boven. Met een recente 7 op 9 ziet de wereld er een beetje rooskleuriger uit. Niet dat VC een wereldpartij speelde, maar op ieders mond lag zondagavond één gemeenschappelijk woord : efficiëntie. De minst scorende ploeg in eerste provinciale lapte er 4 binnen. Ander opmerkelijk gegeven : Herentals slikte de laatste 5 duels amper 2 goals.

Het openingskwart werd gekenmerkt door voorzichtig aftasten. Beide ploegen hielden veel volk achter de bal. Een eerste schuchtere poging was een kopstoot van Van der Linden op hoekschop, maar de bal ging over de kooi van Vervoort, tot vorig jaar nog in loondienst bij roodwit. In de 18e minuut leverde de eerste echte kans meteen een doelpunt op. Op pass van Bellens kwam Convalle oog in oog met Vervoort. Gianni verschalkte zijn copain van vorig jaar met een droog onverwacht schot. 1-0 Het spel verwaterde wat. VC had zijn voorsprong beet, Sint Dimpna probeerde de bakens te verzetten maar moest daar hemel en aarde voor bewegen. Even voor het half uur was het schrikken voor de thuisdefensie. Een schijnbaar onschuldig schot spatte tegen de paal uiteen. Aan de overzijde claimde de thuisploeg een elfmeter, het zou een zwaar verdict geweest zijn. Van Sint Dimpna ging nu het meeste initiatief uit. In de 35e minuut knutselde VC een mooie aanval ineen, waarbij Kocak aan de tweede paal de bal over de lijn duwde. 2-0. Sint Dimpna moest nu wel vol aan de bak. In de 42e  minuut mocht Kamara op Brosens afgaan, de bal werd in extremis nog weggewerkt. In het absolute slot van de eerste helft werd een poging van diezelfde speler afgeblokt.

Ook in de aanvang van de tweede helft liet VC de bal aan de bezoekers en loerde geduldig op de counter. Maar een bezoekend doelpunt kon de Gelenaren een nieuw elan geven. Rond het uur was het bijna zover. Een bedrijvige Kamara, weer hij, snelde op Brosens af, maar een sterke Michiels haalde hem terug. De bezoekers hadden duidelijk veel energie verbruikt en VC werd gevaarlijker. In de 68e minuut mocht Adriaensen op Vervoort afgaan, maar kreeg zijn lob niet over de Sint Dimpna-doelman. In de volgende fase trapte De Ridder een verre lob van op zo’n 25 meter over. Een paar minuten later werd de wedstrijd in een definitieve plooi gelegd. Een verre vrije trap van Michiles bereikte De Ridder en die kopte buiten het bereik van Vervoort de 3-0 binnen. Aan de overzijde schoot alweer Kamara over. Maar in de daaropvolgende fase werden alle twijfels weggenomen. De pas ingevallen Dillen snelde alles en iedereen voorbij en trapte op doel. Vervoort wou nog pareren maar Convalle tikte voor zijn neus binnen.4-0. Het laatste noemenswaardige feit was nog een afstandsschot van Kamara, maar ook een eerredder was Sint Dimpna niet gegund. Het afwerkingspercentage van VC lag vandaag beduidend hoger dan de laatste weken. We kunnen wel stellen dat daar vandaag de sleutel van het succes lag.

Weer klimt VC Herentals een plaatsje hoger, over ’s Gravenwezel naar plaats 12, momenteel een niet-degradatieplaats. Herentals krijgt nu met Ternesse, Zoersel en Antonia 3 andere ploegen in het vizier. De wedstrijd tegen Sint Dimpna was meteen de laatste thuismatch voor de winterstop. VC moet nog tweemaal op verplaatsing aantreden. De eerste opdracht speelt zich zondag af in Meerhout tegen het Berg en Dal van trainer Rudy Van Houdt. Aladji keek tegen een derde geel kartonnetje aan en is er niet bij. Michiels blesseerde zich in de eindfase en is twijfelachtig. Aanvang om 14:30 u.

Klik hier voor foto’s (Event Photography Peter)